Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om Kanye West

Kanye Omari West även känd som Kanye West, ”Yeezy” och ”The Louis Vuitton Don” är född 8 juni 1977 i Atlanta, Georgia, och är en amerikansk hiphopproducent, rappare och sångare.

Kanye West har arbetat som producent åt kända artister som Talib Kweli, Paul Wall, Jay-Z, Mobb Deep, ScarFace, The Game, Alicia Keys, Janet Jackson, John Legend, Common, Cam’ron och många fler. Ett CV som väger riktigt tungt med andra ord. 

Men det är inte producent som Kanye är mest känd som, utan som soloartist och rappare. När det kommer till skivor som Kanye har släppt som soloartist så har han bla ”The College Dropout”, ”Late Registration”, My Beautiful Dark Twisted Fantasy” och ”Yeezus” på CV:t. Hans mest hyllade singlar är ”All Falls Down”, ”Jesus Walks”, ”Through the Wire”, ”Gold Digger”, Touch the Sky”, ”Stronger”, ”Heartless” ”Diamonds from Sierra Leone” och ”Runaway”. För sina prestationer inom musik så har Kanye totalt vunnit 14 styckena grammysutmärkelser.

När det kommer till Kanyes privatliv så har han varit förlovad med Alexis Phifer, som är en amerikansk designer. Dessvärre tog det förhållandet slut 2008. Men i Oktober 2012 så gick Kanye officielt ut med att han och fotomodellen Kim Kardashian dejtar. Den 15 Juni 2013 föddes deras dotter North ”Nori” West.

Kanye West har även blivit känd för sin skandal på MTV Video Music Award 2009 då han avbröt Taylor Swift under sitt tacktal. Därefter blev han kallad "Jackass" av USA:s president, Barack Obama. Något som inte många har lyckats med.

Vill du läsa mer om Kanye West och hans privatliv? Besök då http://www.kanyewest.se/


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Se servicehistorik på en bil
Beställ kvalitativa skyltar i Stockholm och ge ditt företag en ny väg till bättre marknadsföring
En lång säsong är nu över
Välja rätt advokat
Jobzone Sverige AB