Du är inte inloggad.

Artikel

Att försäkra sitt fordon

Alla som innehar och äger ett fordon, som till exempel en bil, behöver införskaffa en sig en bilförsäkring. I Sverige är det lag på att minst inneha en trafikförsäkring på ditt fordon om den skall köra på allmän väg och i trafiken. Detta gäller alla typer av fordon som skall framföras på allmän väg utom vissa mindre fordonstyper som cykel och mopeder som får framföras i max 25 km/h. 


En trafikförsäkring täcker inga skador på fordonet eller bilen i sig utan endast skador som åsamkas på motpartens fordon. Därav skaffar de flesta en riktig försäkring som är hel- eller halvförsäkring. Dessa typer av försäkringar täcker även skador på det egna fordonet samt skador som kan uppkomma även utanför trafiken.


När man försäkrar en bil är det viktigt att man tänker på att det är ägaren till bilen som skall stå på försäkringen och vara försäkringstagare. Den som brukar fordonet bör även vara den som är försäkrad för att försäkringen skall gälla. Detta är viktigt att tänka på, då en del för att komma ner i priset av försäkringspremien skriver över sitt fordon på någon annan. 


När man skall försäkra sin bil bör man kontrollera vilken försäkring man anser sig behöva samt de tilläggsförsäkringar som finns. Man bör givetvis jämföra försäkringsbolagen och priser, samt villkor innan man bestämmer sig. Dessa kan skilja avsevärt mellan olika försäkringsbolag. Rekommendationen är att vända sig till en försäkringsförmedlare som tar fram olika priser för att du skall kunna välja det förmånligaste och bästa för dig. Att nyttja en försäkringsförmedlare som till exempel Insplanet är helt gratis!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad innebär iGaming och dess industri
Fördelarna att använda en låneförmedlare
Kraftig ökning av lån i Sverige
Leasa bil privat
Skillnaden mellan e-fakturor och traditionella fakturor