Du är inte inloggad.

Artikel

Att starta eget företag

Vi är många som drömmer om att vara vår egen chef. Tänk att inte ha någon som bestämmer över oss och att vara ledig hela sommaren, dessutom precis då du själv vill. För är det inte precis det som det innebär att vara egen företagare? Sanningen är så långt ifrån detta det går att komma när det gäller att starta eget företag. De första åren kommer att bli slitsamma med långa arbetsdagar, låg lön och få semesterdagar, men din egen chef kommer du definitivt att vara. När ett nytt företag ser dagens ljus är det mycket planering som ligger bakom.

En idé tar form

För att starta eget företag gäller det givetvis att ha en god affärsidé som du verkligen tror på och är beredd att satsa både eget kapital och slit i. Det kan vara bra att bolla sina tankar med vänner eller att rådfråga en konsult.

Att skrida till verket

När du vet att det finns de som efterfrågar dina tjänster och att det kommer att finnas ett kundunderlag är det dags att börja agera. Lägg upp en ekonomisk plan då du tror att företaget börjar gå med vinst. Behöver du låna pengar för att starta eget företag kommer även banken att vilja ta del av den ekonomiska översikten. Det är många frågor som ska tas med i beräkningen. Viktigt är att vara realistisk och att inte sväva iväg i sina framtidsdrömmar.

Marknadsföring

När bolaget är registrerat är det dags att marknadsföra företaget. Idag är det förhållandevis lätt att nå ut till många människor via de olika sociala medierna på internet. Skapa en facebooksida som du sedan ber dina vänner och bekanta sprida. Du bör dock tänka på att inte spamma dina vänner med reklam eftersom det även finns blockeringsfunktioner. Det går även att anlita en professionell rådgivare som hjälper till i hela proceduren med att starta eget. 

Veckans råd: 5 tips för att starta eget.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vad innebär iGaming och industrin
Hur får man en bättre strategi för marknadsföring på nätet
Sms-lån vs. vanliga privatlån
Hur FXGM-handel hjälper affärsmän
fått jobb med hemsidor och seo