Du är inte inloggad.

Artikel

Börja trada på rätt sätt!

Har du alltid önskat lära dig hur trading fungerar? Hur handlar man aktier egentligen? Är det trading att helt enkelt handla aktier? Vad är det för skillnad på "trading" och "investera"? Nedan hittar du svaret på samtliga, och för att komma igång med din trading bege dig till Valuta24 och kom igång på rätt sätt!

Hur handlar man aktier egentligen?

Att handla aktier är enkelt. Det ända du i princip måste göra är att skapa ett konto hos din önskade aktiemäklare, som till exempel Avanza, och så är det bara att handla. Köpa en aktie gör du genom att klicka på "Köpa", och sälja en aktie gör du genom att "Sälja". Om du tror att ett bolag kommer gå ritkigt bra så bör du köpa deras aktie, sälj vid ett senare skede och gör en vinst. Tror du tvärtom att aktien inte kommer stiga så undviker du och kan eventuellt köpa vid ett senare skede, och göra en vinst på en eventuell "återhämtning".

Är det trading att helt enkelt handla aktier?

Nej! Trading innebär att man aktivt handlar aktier. Skillnaden på trading och investering är att man med trading alltså "tradear" aktierna - då innebär det att man aktivt säljer och köper under korta intervaller och gör många små vinster. Med investering brukar det innebära långsiktiga investeringar där man köper aktier i ett bolag och håller i några år. Trading, oftast också kallat för "Daytrading" innebär oftast daglig spekulation och "investering" är oftast investeringar man håller i längre sikt.

Kryptovalutor då?

När du lärt dig handla aktier, spekulation, mm, så kan det bli intressant att titta till kryptovalutorna, då handel inom dessa blivit oerhört populärt de senaste få åren. När du lärt dig lite om spekulation, kan du lära dig lite om hur man handlar kryptovalutor, sedan är det bara att skapa ett konto, tuta och köra!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Lån utan UC
Revision – Så väljer du rätt revisor
Vad är ett blancolån?
Konsten att hitta de billiga lånen
Fungerar privatlån för köp av en husbil?