Du är inte inloggad.

Artikel

Detta bör du tänka på innan du tar et lån med betalningsanmärkning

För dig som dragit på dig en betalningsanmärkning kan det vara betydligt svårare att bli beviljad ett lån än för en person utan anmärkning. Anledningen är att många kreditgivare ser betalningsanmärkningen som en indikation på att du inte är kreditvänlig. Dock finns det flera kreditgivare som ignorerar betalningsanmärkningen för att se till din nuvarande ekonomi och framförallt din framtida ekonomi. Därför är det väldigt viktigt att ha en så städad och organiserad ekonomi som möjligt innan man skickar in sin ansökan.

Ett flertal kreditgivare tittar även på din ekonomiska situation för att bestämma den räntan som du får på lånet. Desto högre risk kreditgivaren anser sig ta när de lånar ut pengarna till dig desto högre ränta får man. Detta innebär att man har möjlighet att påverka sin ränta genom att ordna upp ekonomin innan man ansöker om lånet. Det ska tilläggas att detta gäller lån på större belopp. Ska man låna mindre belopp så är det andra faktorer som spelar in.

Men trots att man har en städad välfungerande ekonomi så får man nästan alltid en högre ränta jämfört med en person utan betalningsanmärkning. Därför bör man tänka sig för extra nog innan man lånar pengarna eftersom lånet kommer att ha en stor påverkan på ekonomin en lång tid framöver. Kan man bör man alltså vänta tills betalningsanmärkningen löper ut innan man ansöker om lånet för att på så vis sänka sin ränta ytterligare. 

Vill man bara låna några tusenlappar så behöver man inte vara lika försiktig utan då behöver man snarare kolla upp vilka kreditgivare som lånar ut pengar trots betalningsanmärkningar.

För den som vill ha mer information om att låna pengar med betalningsanmärkningar kan man besöka www.lanamedbetalningsanmarkning.com


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Jämför Lån
SMS lån – ett snabbt lån med både fördelar och nackdelar
Investera smart och slipp köpa på kredit
Låna på nätet
Varför låna pengar utan kreditupplysning från Upplysningscentralen?