Du är inte inloggad.

Artikel

Din guide till val av cykelkorg

Valet av cykelkorg kan tänkas vara enkelt. De flesta går bara till Biltema och köper första bästa korg men vi på cykelkorg.se menar att det krävs mer fundering än så innan dit köp.

Det första du bör tänka på är hur du ska använda din cykelkorg. Ska du transportera böcker, väskor, utrustning eller något annat i den? När du har vet vad du kommer att transportera i den bör du kunna bestämma vilken storlek cykelkorgen ska ha och vilken vikt den ska hålla för.  Nästa fråga du bör ställa dig är var på cykeln du vill fästa den. Vissa cykelkorgar har fäste för styret, andra fäster på sidan av pakethållaren medan andra fästs ovanpå pakethållaren. Om du väljer en cykelkorg som fäster på styret bör du tänka på att den kan skymma eventuell belysning på cykeln och passar därför inte för nattliga cykelturer. Den kan också göra att styrningen känns vinglig och obalanserad. En positiv sida med att fästa den på styret är att du alltid har koll på sakerna i korgen och kan ta ur eller lägga i saker under färden. Om du väljer en som fäster på sidan av pakethållaren kan cykeln kännas mer balanserad i styrningen och du kan ofta hitta större cykelkorgar med sidofäste.  Cykelkorgarna man fäster ovanpå sadeln brukar vara klart störst och ha minst inverkan på cykelns balans. Nackdelen är att du kan kontrollera det du lagt i korgen under färden. Fästena kan också vara löstagbara eller fastskruvade på de olika modellerna. Det kan vara smidigt att ha en löstagbar cykelkorg om man vill ta med sig alla sina saker på en gång eller vill hindra korgen från att bli stulen när du inte är vid cykeln.

Om du vill ta med dig din hund på en cykeltur kanske du skulle uppskatta en cykelkorg för hund. Om du är på väg att inskaffa en sådan är det lite mer saker att tänka på. Först och främst bör din hund inte väga mer än 20 kg om du ska använda en cykelkorg för hundar då det helt enkelt inte finns korgar som stödjer mer vikt än så. En annan sak du bör tänka på är att se till att hunden bekvämt får plats i korgen då de i många fall inte är så stora. Hunden bör kunna ligga ner under färden för maximal komfort. Du bör också tänka på att träna hunden att ligga i korgen innan er färd så att den inte blir stressad eller känner sig trängd. Har du en större hund finns det cykelvagnar för hundar som klarar hundar med vikt upp till 50 kg.

Andra alternativ för att transportera föremål med din cykel är cykelväskor som passar perfekt på längre cykelresor där du vill skydda packningen från väder och vind. Samma sak gäller cykelvagnar som har rum för ännu mer än cykelväskan.

Lycka till med ditt köp av cykelkorg!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Anordna nästa konferens i Landvetter
Bra semesterväder
Fan av färger eller färgskraj?
Anordna en företagsaktivitet med personalen
Viktigt med kalastillbehör på kalas