Du är inte inloggad.

Artikel

Egen almanacka

Att göra sin egen almanacka är både enkelt och roligt. Med alldeles egna foton! Till juletid är det dessutom den allra bästa julklappen att ge bort. Tänk att få en julklapp som varar ett helt år! Dessutom är den personlig, vilket är ännu roligare att både få och ge.

 

Planera i tid

Att redan i januari börja planera för det nästkommande året gör ofta en bättre almanacka. Att varje månad ta en bild för nästa år är dessutom roligt. Alla månaderna skiljer sig som bekant inte mycket åt, januari och februari är oftast ganska lika, som oktober och november. Man behöver ju inte enbart att ta bilder utomhus, inomhusfotografier kan vara nog så talande för månaden och dessutom väldigt stämningsfulla. Det kan vara olika födelsedagar, midsommarfester eller kanske framför allt julbilder.

 

Ha ett tema

En trevlig idé när man gör sin egen almanacka, är att hålla sig till ett tema. Att varje månad ha med kanske ett barn (trevlig julgåva till mor- och farföräldrar) eller ett djur på varje bild. Att följa årets olika årstider genom samma motiv är väldigt roligt även för fotografen. På detta sätt är det lättare att kombinera både utomhus- och inomhusbilder.

 

Samma vy

Ett annat roligt sätt att följa årets och månadernas olika skiftningar är att fotografera samma plats ett särskilt datum varje månad. Detta blir ännu mer effektfullt om olika sorters lövträd finns med på bilden, men även undervegetationen där kanske vårens blommor tittar fram i mars/april. Lövträd är överhuvudtaget tacksamt att fotografera. Vinterns nakna grenar, vårens knoppar och sedan försommarens skira grönska som framåt sommaren blir riktigt grön. Höstens härliga färger är nog det mest effektfulla man kan fotografera för att sedan återgå till de nakna grenarna igen.     


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Lista på några roliga kortspel som vi kan spela på semestern
Sälj bilen redan idag
Störst chans att vinna på sällskapsspel
Svenska Polis Filmer
Cykla mer i sommar på en bra cykel