Du är inte inloggad.

Artikel

Finansiera begagnad bil

När du skall köpa en begagnad bil kan det vara bra att kontrollera hur man avser att finansiera köpet på bilen. Även en begagnad bil kan vara relativt dyr i dagens läge, vilket medför att man många gånger måste ta ett lån för att kunna finansiera bilen i fråga. Det finns ett antal olika typer av lån att tillgå på den svenska marknaden för att kunna finansiera en begagnad bil. 


Du kan ta ett regelrätt billån om du köper bilen genom en auktoriserad återförsäljare och du kan även ta ett privatlån utan krav på säkerhet om du ej vill betala en kontantinsats för bilen, eller köper av annan privatperson.


Om du tar ett billån behöver du som tidigare nämnt sätta bilen som säkerhet för lånet samt betala ungefär 20% i en kontantinsats. Du kan då alltså bara låna upp till 80% av bilens totala köpekostad. Väljer du däremot att ta ett blancolån eller konsumtionslån, så kan du låna på hela bilens kostnad och behöver ej heller betala någon kontantinsats. Skillnaden är egentligen den att ett privatlån ofta är dyrare att ta än ett billån rent kostnadsmässigt. Privatlån utan säkerhet brukar inneha betydligt högre räntekostnader en ett regelrätt billån.


Om du väljer att låna pengar för att köpa en begagnad bil kan det vara bra att ha läst på om lite bilnyheter om olika bilar för att se vilken bil som kan vara bäst att köpa för dig. Du bör även tänka på att låta någon form av låneförmedlare ta hand om ditt lån för att kunna pressa priserna från olika banker och kreditgivare på marknaden. Genom att låna genom en låneförmedlare låter du banker och andra kreditgivare slåss om att få dig som kund och du kommer enklare att kunna få ett bättre och mer förmånligt lån.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Dåligt med pengar innan löning
Hitta SMS lån
För och nackdelar med 3 olika låntyper
Tips för dig som vill skaffa en barnförsäkring för olycksfall och sjukdom för ditt barn
Wise Consulting