Du är inte inloggad.

Artikel

Fördelar med automatiserad orderbekräftelse

För att få ett så bra flyt som möjligt i leveranskedjan gäller det att se till att ha ett smart och smidigt system som direkt skickar ut en orderbekräftelse både till kunden och till leverantören. Det finns flera fördelar med att använda sig av ett automatiserat system, och här listas några av dessa:

1. Du sparar tid

Om du väljer att införa ett automatiserat ordersystem kommer du snabbt upptäcka hur mycket effektivare detta är för alla parter. Inte bara får leverantören informationen, utan även kunden som beställt varorna kan se vad som kommer och skickas – och oftast också när. Det blir således lättare för alla att planera runt beställningen och ingen onödig tid går till spillo.

2. Du vet vad som behöver fyllas på

Eftersom en automatiserad orderbekräftelse direkt talar om ifall en vara finns att skicka eller ej, och hur många som går åt vid olika beställningar är det lättare för dig att hålla koll på lagerstatus och direkt se om det är något som behövs beställas hem. På så sätt förlorar ditt företag inga pengar på ogenomförbara beställningar från kundens sida som gärna vill ha hem varan så fort som möjligt. Det gäller att skapa den rätta balansen mellan utbud och efterfrågan och hela tiden ha aktuella varor tillgängliga.

3. Inga onödiga mellanhänder

Då ett datasystem används kan alla inblandade parter på ett enkelt sätt få tillgång till relevant information gällande beställningen. När en beställning görs via nätet går denna direkt in i systemet och talar om huruvida de varor som önskas finns eller ej. Kunden får då en bekräftelse där det står svart på vitt vilka varor det är som beställts och oftast också vilken lager- och leveransstatus dessa har. Inga samtal krävs, och ingen behöver gå igenom beställningar manuellt. Här sköter sig systemet på egen hand.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Detta bör du tänka på innan du tar et lån med betalningsanmärkning
SMS Lån bra eller anus?
Värdera din bil gratis
5 tips som hjälper dig att spara pengar
Vad innebär iGaming och dess industri