Du är inte inloggad.

Artikel

Fördelarna att använda en låneförmedlare

Behöver du låna pengar? Exempelvis för att samla dyrare smålån och krediter, köpa en ny bil eller kanske för att finansiera en kontantinsatas till en bostad? Då kan det vara en smart idé att använda sig av en låneförmedlare. Du har säkert hört talas om låneförmedlare som Lendo, men vad gör egentligen en låneförmedlare och vad är fördelarna att ansöka om lån via en låneförmedlare? I denna artikel försöker vi svara på denna frågeställning.

Problematiken med individuell räntesättning

Alla långivare i Sverige som erbjuder privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån, med löptider från 12 månader använder individuell räntesättning. Detta innebär att långivaren tar en kreditupplysning för att fastställa din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Om du har en hög kreditvärdighet kommer du få en bättre ränta och om du har svag kreditvärdighet på grund av exempelvis låg inkomst kommer du få en sämre ränta.

Med denna bakgrund är det omöjligt att veta hos vilken långivare man kan få den bästa möjliga räntan, om man inte ansöker om lån hos samtliga. Nackdelen att ansöka om lån hos ett flertal långivare är att samtliga tar en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). För varje kreditupplysning som utförs får du sämre kreditvärdighet och för många kreditupplysningar kan i slutändan leda till att det blir omöjligt att få ett lån beviljat. 

Få bästa räntan med en låneförmedlare

 

Genom att ansöka om lån via en låneförmedlare prövar upp till 25 olika långivare din ansökan. Du kan därmed försäkra dig om att du får den bästa räntan utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Den stora fördelen är att samtliga långivare alltid delar på en enda kreditupplysningar hos UC, oavsett hur många långivare som prövar din ansökan.
 
Låneförmedlaren sköter all kontakt med bankerna och kreditgivarna och hjälper till att sammanställa alla låneerbjudanden. I tillägg kan du få hjälp att välja långivare, om du har fått ett flertal erbjudanden med likvärdiga villkor. Tack vare att låneförmedlarna får provision från långivarna för att förmedla lån kan tjänsten vara helt kostnadsfri för dig som konsument.

Finns det några nackdelar med låneförmedling? 

Den enda nackdelen är att du måste vänta upp till 24 timmar innan du får svar från långivarna. Om du därmed är ute efter ett lån med snabb utbetalning kan det vara en bättre idé att ansöka direkt hos en långivare. 

Så hittar du den bästa låneförmedlaren

Innan du väljer vilken låneförmedlare som ska få förtroendet att förmedla ditt lån kan det vara en smart idé att jämför kundbetyg. Genom att jämföra kundbetyg på Trustpilot kan du snabbt få en översikt över Sveriges bästa låneförmedlare just nu. De flesta av låneförmedlarna på den svenska marknaden erbjuder dock liknande villkor och i princip samma tjänst. I tillägg samarbetar de oftast med samma långivare. Hos de flesta låneförmedlare kan du ansöka om privatlån utan säkerhet mellan 10 000 - 500 000 kronor med löptider mellan 1 - 12 år.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

NIX-registret
Tips och råd kring Mötesbokning
Brusreducerande hörlurar
Hur du ska utvärdera programvaran för CRM demo innan du köper
Att starta eget företag