Du är inte inloggad.

Artikel

Fungerar privatlån för köp av en husbil?

Om du skall köpa en husbil, som kan vara en relativt stor utgift bör du främst se över möjligheterna att få ta ett fritidslån eller ett form av speciallån där du kan lämna husbilen som säkerhet för själva lånet. Detta gör att du kommer att kunna komma ner i pris på din lånekostnad. Kan man lämna säkerhet för ett lån brukar bankerna eller kreditgivarna kunna ge bättre villkor gällande såväl ränta som amortering. 


Många gånger kan det dock vara svårt att få tillgång till dessa typer av lån, och man blir då nödgad att ta ett privatlån. Ett privatlån är ett lån som du kan ta helt utan säkerhet och du kan då även låna på hela beloppet och behöver inte betala någon form av kontantinsats, vilket så klart kan vara en fördel.


Privatlånet fungerar likt ett blancolån och innehar allt som oftast en lite högre kostnad än om du kan lämna säkerhet för lånet.


Skall du köpa en begagnad husbil så kommer du troligen att bli hänvisad till denna form av lån, i synnerhet om du köper ett begagnat fordon av en annan privatperson. Skall du dock köpa en helt nytillverkad husbil från en handlare så är möjligheterna större att du kan få tillgång till ett speciallån just till för köp av fordon. 


Om du behöver få tag på information om såväl husbilar som andra typer av fordon innan du genomför ett köp kan du enkelt söka bilinfo på internet för att få tag på adekvat information. Du kan även besöka eller ringa till Transportstyrelsen som innehar all information om alla registrerade svenska fordon i deras vägtrafikregister.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Alla konkurrenter till LED förbjuds från år 2016
De största fördelar med att handla binära optioner online
Detta bör du ha koll på när du ska låna pengar
Vad kostar en inkomstförsäkring?
Att anlita extern hjälp för redovisning i Stockholm