Du är inte inloggad.

Artikel

Hattar

 
Det är inne att bära hatt. En hatt blir pricken över i:et i en trendig outfit.
 
Det finns hattar i olika stilar, för olika personligheter. Välj en hatt som passar just DIG, en hatt som får dig att känna dig stilig, bekväm... och kanske lite intressant:) Det kan ta lite tid att vänja sig om man inte burit hatt förut, men man vänjer sig med tiden. 
 
Att välja hattmodell efter personlighet och intresse är viktigt. Det är DU som ska bära den och det är DU som ska känna dig bekväm med att ha den på huvudet. En hatt kostar ändå en del och det kan löna sig att studera utbuden i hattbutikerna innan du skrider till handling och beställer en. Vilken stil vill du ha? Och vad finns det för hattmodeller att välja mellan? Vi har googlat lite och har gjort en liten sammanställning över några av de mest populära hattmodellerna:
 
Fedorahattar
Filthattar gjorda av ull, med markerat brätte.
 
Buckets
Lite tunnare tyghattar, oftast av bomull, med ett relativt smalt brätte längst ner. Lite som solhattar till formen, fast mycket mindre till storleken. Reklamtexter och logos på buckets är inte helt ovanliga.
 
Fiskehattar
Ser ungefär ut som "Buckets", fast med mycket bredare brätte. Oftast används bomull eller polyster till fiskehattarna.
 
Trilby-hattar
Hattar med smalt brätte. Har en viss likhet med Fedorahattarna, fast brättet är vikt på ett speciellt sätt på Trilby-hattarna. Längst bak är brättet vikt uppåt. 
 
Pork Pie-hattar
Hattar med smalt brätte, gjorda av främst ull eller strå. En platt krona längst upp på toppen av hatten är karakteristiskt för en Pork Pie-hatt.
 
Bowlerhattar
Hattar i plommonstopsmodell, med hårt rundade kronor. Riktiga klassiker!
 
Stråhattar
Stråhattarna förknippas kanske främst med solhattar. Och visst är många solhattar gjorda av strå! Men stråhattar finns i alla möjliga modeller. Du kan t ex köpa stråhattar i både Fedora- och Trilbymodeller.
 
Detta var bara en kort sammanfattning av några av de mest populära hattmodellerna. Det finns många fler! Om du vill studera vilket utbud av hattar som finns är det bara att googla. Det finns många specialbutiker som säljer hattar på nätet. Butikstips finns här!
 
Källor: Wikipedia, Hatstore.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Spara pengar med Rabattkoder
Ska man köpa en begagnad bil?
Är du en smart shopper?
Tillbehör till iPhone 5- Nyttiga tips
Att tänka på när du ska köpa hatt