Du är inte inloggad.

Artikel

hitta rätt bankkort och kontokort

Att hitta rätt bankkort kan vara rätt krongligt då det finns många kort att välja på. Ett bankkort eller kontokort är vanligtvis ett kort som är kopplat till ditt bankkonto och möjliggör att du ska kunna ta ut kontanter i bankomat eller göra kortköp i butik eller på internet. Du betalar vanligtvis ingenting använda bankkort däremot får oftast butiken betala en kortavgift till bank.

Det finns flera olika korttyper att välja på det vanliga är VISA/MasterCard. vilket tillåter endast köp där te.x VISA eller MasterCard erbjuds. Det finns även Electron/Mastreo kort som kontrollerar saldot på ditt kort som gör att du aldrig ska kunna övertrassera kortet. Vilket är vanligast att ungdomar har.

Ett bankkort skiljer sig från ett kreditkort. Många tror även att detta är samma. Ett kreditkort innebär att du har en godkänd kreditnivå per månad och betalar sedan en faktura i efterhand. Har du inte pengar på konto betala faktura så kan få betala ränta hos banken på beloppet.

Alla banker tar ut olika avgifter och har även ibland dolda avgifter. Korten kan i sig skilja väldigt mycket i kvalite och pris. visa kort erbjuder även reseförsäkring samt inga avgifter i bankomater utomlands. Vanligtvis hittar du bankkort hos dom flests storbankerna såsom Nordea, Swedbank, SEB, ICA banken.
Nu är det lättare hitta det bästa bankkortet 

bästabankkort.se har nu lanserat en tjänst som hjälper dig att hitta det bästa bankkortet åt dig. och listar bankkorten från stor bankerna och visar alla avgifter som tillkommer såsom avgifter i bankomater utomlands.
Tjänsten tar även hänsyn om korten erbjuder försäkringar etc.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Leasa bil privat
Gör maximala och korrekta avdrag i ditt företag
Konsten att hitta de billiga lånen
Att anlita extern hjälp för redovisning i Stockholm
Vem tjänar mest i världen?