Du är inte inloggad.

Artikel

Hitta SMS lån

Listan över bolag som erbjuder sms lån är lång och den tycks växa dag för dag. Det är därmed väldigt enkelt att hitta sms lån men du bör naturligtvis inte slå till på första bästa bara för att det är behändigt. Rekommendationen är därför att du besöker varje kreditbolag som är av intresse för att läsa om just deras villkor innan du tar ett snabblån.

Jämför villkoren

Ett annat alternativ är att du besöker en av de många sajter som jämför olika sms lån. Det är ett väldigt smidigt sätt att jämföra bolagens olika villkor och det ger dig chansen att få en snabb överblick. Därefter kan du läsa lite djupare om de snabblån som du tycker är extra intressanta och du kan därmed nöja dig med att bara undersöka några få kreditbolag.

Effektiv ränta

Det du bör vara mest observant över när du tar ett snabblån är den effektiva räntan. Effektiv ränta och effektiv årsränta är samma sak och i korta drag är det lånets ränta och avgifter som har räknats samman på årsbasis och anges som en separat räntesats.

Totalkostnaden ska anges

Tidigare om åren var det väldigt viktigt att ha koll på den effektiva årsräntan men i och med snabblånens framfart och följden med att många inte kunde betala tillbaka pengarna så har en markant förändring skett. Numera är det nämligen som så att kreditbolaget måste ange hela lånekostnaden från första början, så att låntagaren är medveten om hur mycket som denne kommer att behöva betala till kreditbolaget.

Smidigare blir det inte

Med det sagt är snabblån naturligtvis väldigt smidiga och de kan sannerligen vara en räddare i nöden. En del kreditbolag ser till att utlåningen når dig redan samma dag som du ansöker om den, oavsett om det är tisdag eller söndag, medan andra har mer konservativa öppettider. Det är därmed värt att även jämföra detta innan du skickar in din ansökan.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Smidigt med elektronisk fakturahantering
Att välja en revisor
Låna pengar snabbt!
Låna utan UC
Starta eget - men tänk ekonomisk