Du är inte inloggad.

Artikel

Hjälp med att starta eget

Många har storslagna drömmar och vill starta ett eget företag.  Viljan finns men många gånger är det modet eller den saknade kunskapen som sätter käppar i hjulet. För att övervinna de hinder som ligger i vägen finns det hjälp att få.

Kurser om att starta eget

Det vanligaste är att gå en kurs som arbetsförmedlingen håller i om hur det går till att starta eget. På kursen är det framför allt företagsekonomi som behandlas. För att starta eget krävs det nämligen mycket kunskaper om det ekonomiska eftersom lagen ställer vissa krav. Det ska vara bokföring, fakturor och redovisningar, allt detta och mycket mer får du lära dig på kursen. Arbetsförmedlingen hjälper även till att ansöka om de bidrag du kan erhålla. För att få bidrag gäller det att uppfylla vissa kriterier, vilka de kommer att informera dig om.

Banken

Banken har även en stor del i om du lyckas att starta eget eller inte. Visst har eget kapital som räcker till den egna firman. Många saknar löst kapital och måste därför ta ett lån. Säger banken nej beror det på att du inte varit tillräckligt övertygande så att de inte tror på din idé. Ge inte upp, avvakta ett tag och förbättra dina idéer. När lånet är beviljat ska pengarna finansiera lokal, varor och material. Det är många gånger dyrt att starta eget.

Vänner och familj

Familjen och vännerna är bra att ha vid många tillfällen. Be dem sprida ordet om ditt nystartade företag, både oralt och via internet. Facebook är strålande i dessa sammanhang. Utan vetskap om ditt nya företag har du ingen kundstock. De kan givetvis även få hjälpa till med många andra saker som söka en lämplig lokal, inredningsfynd som passar i lokalen och varför inte hjälpa till med målning och renovering.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Funderar du på att starta eget företag?
Vad innebär iGaming och industrin
Att tänka på när du ska låna pengar
Tänka på innan du köper en begagnad bil
Jämför Lån