Du är inte inloggad.

Artikel

Hos Pelle

Restaurang Hos Pelle jobbar utifrån ett  speciellt koncept, där förhoppningen är att du ska se menyn som en hemlagad festmiddag. Minst två i sällskapet måste beställa samma rätt och det är bara huvudrätten du får bestämma själv. Förrätten består av en minibuffé av tre olika rätter som kockarna valt ut. Du har tre olika huvudrätter att välja mellan. Maten kommer in snyggt upplagt på serveringsfat så att du och ditt sällskap  själva får lägga upp maten och dela som bröder. Liksom förrätten består även efterrätten av tre olika smårätter som kockarna valt. Vill du ha ett extra tilltugg kan du köpa till en liten ostbricka. Till menyn går det att addera ett vinpaket som passar utmärkt till maten. Vinerna är noga utvalda och det hela är mycket prisvärt.
Är du ute efter något enklare är det barmenyn du ska titta i. Där finns bland annat Kvällens Husman och Pelles Fisksoppa. Rätterna är enkla och rustika och något billigare. Så länge restaurangen är öppen finns det också möjlighet att ta med rätterna från barmenyn till ett mycket bra pris. Hos Pelle serveras också lunch där både sallad, bröd och hembakad kaka till efterrätt ingår.
Råvarorna i alla rätter är, om möjligt, lokalproducerade och det är också dessa som ger inspirationen till maten. Hos Pelle jobbar man med att låta maten vara enkel, naturlig och av hög kvalitét.
Hos Pelle ger inte bara en kulinarisk njutning utan även njutning för ögat. Det pågår ständigt nya konstuställningar i restaurangen av etablerade konstnärer från Göteborg. Pelle säger själv att konsten förnyar matsalen medan han förnyar maten.
Utöver Hos Pelle driver även Pelle restaurang Lagerhuset. Lagerhuset har fått sin inspiration från husets historia som lagringsplats för olika varor. Även här lägger man fokus på högklassiga och lokala råvaror och ett gott, prisvärt vin.
Är du ute efter en god måltid, gott vin och god service är Hos Pelle den restaurang Göteborg erbjuder!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

De 3 bästa hälsofördelarna med organisk öl
Att hitta bra restaurangutrustning och restaurangmaskiner
Aktiebolaget Nigab
DS Facility Management erbjuder kaffebönor i Stockholm
Att välja restaurangmöbler