Du är inte inloggad.

Artikel

Hur lätt och smidigt det är att sms-låna

Tanken med att sms-låna är att det ska gå fort, vara enkelt och smidigt att sms-låna och få sina pengar utbetalda till sitt konto. Innan sms-lån fanns på den svenska marknaden så fanns det få alternativ till att låna pengar snabbt. Tidigare var man tvungen att be om ett handlån av familj eller vänner, låna pengar på pantbanken, om man hade någon värdesak som de accepterade som säkerhet, eller utnyttja någon kredit på något kreditkort mot dyra räntor.

Men alla hade inte dessa möjligheter och därför blev sms-lån mycket uppskattat när det etablerades på den svenska marknaden under slutet på år 2006.

Att sms-låna på Internet

I dag så sker i stort alla ansökningar om sms-lån direkt på Internet, även om vissa lånebolag har kvar möjligheten att ansöka genom sms. Hos långivaren fyller man i ett formulär där man anger sina personliga uppgifter, hur mycket man vill sms-låna och i vissa fall hur lång kredittid man vill ha.

Man får omgående ett preliminärt besked på skärmen som talar om ifall man har blivit godkänd som låntagare. Efter att lånebolaget har granskat ansökan och beviljat den, vilket sker direkt under lånebolagets öppettider, så får man sitt lån utbetalt direkt till sitt konto för omgående användning.

Ofta har man pengarna på sitt konto inom några minuter men om man har en annan bank än lånebolaget så kan det dröja fram till klockan 17 innan man har sina pengar på kontot, under förutsättning att man har ansökt och fått lånet beviljat före klockan 13.

Någon snabbare och smidigare låneform finns inte idag. Att fylla i ansökan tar normalt bara ett par minuter och man behöver inte gå någonstans, prata med någon och inte heller krångla med massa papper, bara fylla i sina personuppgifter och sedan sker en automatisk kreditbedömning och man får besked omgående om man fått lånet beviljat.

Att sms-låna på kvällar och helger

En fördel med sms-lån är att man även kan sms-låna på kvällar och helger. Det finns flera lånebolag som har öppet ända fram till klockan 22 på kvällarna och även öppet alla dagar i veckan. Det innebär att om det plötsliga behovet av kontanter uppstår en kväll eller under helgen så kan man sms-låna och få sitt lån utbetalt även under dessa tider, under förutsättning att man har samma bank som lånebolaget.

Återbetalning av sms-lån

Det är inte bara ansökan och utbetalningen som går snabbt och smidigt det är även enkelt att återbetala sitt lån på förfallodagen. Efter att man fått sitt lån utbetalt så får man en faktura från lånebolaget, per post eller e-post. Den fakturan ska normalt betalas inom 30 dagar, tiden är satt så att man ska hinna få en lön innan fakturan förfaller.

Om man lägger in fakturan för betalning på sin Internetbank och anger betalningsdag till samma dag som lönen kommer in på kontot så behöver man inte tänka på att bevaka fakturan och dessutom riskerar man inga förseningsavgifter, vilket kan bli mycket kostsamma.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Förbättra chanserna att få ett båtlån
Låna snabbt, smslånens genomslag!
Vad krävs för att börja tjäna pengar online ?
Några saker om släpvangsförsäkringar som du inte visste
Bolagsmäklaren Lagerbolag & Aktiebolag