Du är inte inloggad.

Artikel

Hur vet man vilken bilförsäkring man bör välja?

 

Bilförsäkringar känns förvirrande för en del, för man har ju oavsett vilket försäkringsbolag man vänder sig till, minst tre olika bilförsäkringar att välja mellan. Och fast det så klart är upp till var och en att avgöra hur mycket man vill försäkra bilen, så finns det några saker man bör ha i åtanke när man fattar detta beslut. Här kommer en lista på några av de viktigaste sakerna gällande detta:
 
Vad bilen kostade
Om man har en väldigt dyr bil, kommer det förmodligen att bli dyrare att återställa den efter en olycka eller liknande, så då är ett så täckande försäkringsskydd som möjligt, dvs. en helförsäkring, att rekommendera. Har man däremot en väldigt billig bil, kan det bli lite väl kännbart att lägga mycket pengar på en försäkring, så då kan det räcka med ett lägre försäkringsskydd.
 
Vad bilen är värd
Tänk på att äldre bilar är mindre värda än nya bilar är, samt att värdet sjunker för varje år. Detta innebär i sin tur att man kan få mindre ersättning för bilen. Därav kan det vara så att det inte är så lönsamt med ett väldigt täckande försäkringsskydd, utan att ett lägre försäkringsskydd, som endast hjälper till med det allra viktigaste, räcker. Läs mer här.
 
Om man har några specialbehov
För en del är det t.ex. väldigt viktigt att bilen endast repareras med originaldelar, på auktoriserade verkstäder för det bilmärke man har, och så vidare. I så fall bör man alltid välja den officiella bilförsäkringen för detta märke, i de fall en sådan finns att tillgå, för att få detta garanterat. Det finns även en rad andra specialbehov man kan ha som bilägare, och för dessa kan man ofta teckna olika typer av tilläggsförsäkringar. Detta kan vara smart att göra, om man vill känna sig helt säker på att få de speciella behov man har tillgodosedda när det väl händer något.
 
Vad kostnaden för den obligatoriska försäkringen är
Som de flesta som äger en bil vet, finns det en försäkring för bilen som är obligatorisk, och det är trafikförsäkringen. Hur mycket denna är i just ditt fall kan påverka hur mycket du kan lägga på andra försäkringsskydd för bilen, så börja alltid med att kolla upp detta!
 
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Forex sparkonto - ett bra alternativ för dina sparpengar
Tre olika typer av lån
Fackförbundens uppgifter
Säljtips
Att tänka på när du ska låna pengar