Du är inte inloggad.

Artikel

Ingen vill egentligen ha morotskaka

När folk vill baka något som är lite finare, lite godare så kommer morotskakan ofta på tal, men vem tycker egentligen att det här är en god kaka? Svaret är förstås att de flesta tycker att det går bra att äta morotskaka då den har bakats med ett bra och billigt recept, men det är egentligen ingen som är helt tokig i morötter. När man tänker sig att det blir kaka så blir det plötsligt intressant med morot på ett sätt som annars aldrig är fallet.

En kaka med en nyttig ingrediens

Man kan ju tänka sig att många får för sig att morotskakan är bättre för att den innehåller morötter. Men om man ser på övriga ingredienser i ett vanligt recept så inser man snabbt att man lika gärna kan skippa morötterna och baka kakan som den är. Den är full med socker, mjöl och annat som enligt dagens mat-mode inte alls är att rekommendera. En kaloribomb helt enkelt som man försvarar med att den också har något nyttigt. Nu ska man inte få för sig att en morotskaka smakar mycket av moroten för det gör den inte. Man kan lika gärna baka en vanlig sockerkaka som man lägger glasyr på. Då slipper man ju skada fingrar på att riva morötter.

Varför bakas då denna kaka?

Nu kan man ju undra varför folk bryr sig om att baka morotskakan då den trots allt tar tid och sedan inte leder till något särskilt. Svaret är förstås att det rör sig om en hype. Ska det vara kaka så ska det vara en med morötter som man lägger fyllning i. Det här ger ett coolt intryck och det oavsett om man är gammal dam på ålderdomshem eller om man just har fyllt tio och vill imponerar på vänner och föräldrar.

Klarar man morotskakan så klarar man allt, lite så går resonemanget. Sedan så är det ju faktiskt rätt bra att ingen egentligen vill ha kakan, men att alla ändå blir imponerade av att se den på bordet. På så vis så räcker kakan alltid till alla gäster som ojar och åmar sig om det vackra bakverket.

Kommer detta att fortsätta?

Ja, morotskakan är här för att stanna och det är inget som vi kan ändra på. Om det är så att du upplever att du har krav på dig om att få till en morotskaka fastän att du har sett igenom lögnen om detta bakverk så har du två val. Det ena är att ändå ställa dig och röra ihop ingredienserna och få till kakan och det andra är att köpa en färdig variant. Den färdiga varianten har fördelen att den är full av konserveringsmedel så den kan man bjuda länge på. Ingen kommer ju ändå att äta mycket av kakan så den kan stå i kylen som en slags bakklenod som man då och då tar ut för att få glada tillrop från folk som egentligen inte är intresserade.

Nej, morotskakan är en kaka som ingen egentligen vill ha och något som vi på ett mystiskt sätt har kommit att acceptera som en naturlig del av vårt kök och vår livsstil.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Välj rätt elcykelbatteri
Skillnaden mellan haspel- och multirulle - Vi hjälper dig
3 superhjältar
Störst chans att vinna på sällskapsspel
Fotoalbum är roliga