Du är inte inloggad.

Artikel

Investera då börsen faller

I tider då det existerar en oro på börsens marknader så kan det tyckas vara konstigt och udda faktiskt investera i värdepapper eftersom många då tänker på att sälja. Men det finns fantastiska möjligheter att nyttja en fallande börs och orostider på börsen om man vill göra det.

Det finns olika typer av överlåtbara värdepapper som faktiskt stiger och tar fart då börsen faller och dessa kan det vara läge att investera i om man tror på en fallande börs.

Vi skall i denna text ta upp ett antal alternativ till investeringar som kan vara aktuella vid fallande börs eller i tider då det är oroligt i ekonomin.

EFT med hävstång

EFT är en form av börsnoterad värdepapper som följer ett index. Det som är speciellt är dock att denna typ av värdepapper kan kombineras med en hävstång. Som kan leverera avkastning då börsen går ned. I regel fungerar det så att om det underliggande index sjunker ökar värdet på ditt värdepapper. Detta betyder att om börsen sjunker så ökar defakto värdet på ditt papper. Denna typ av investering är utmärkt om man tror på ett fallande index.

Hitta billiga aktier

När börsen har fallit rejält är det faktiskt fyndläge på börsen. Agera som professionella investerare gör och köp när det är billigt. En aktie i ett stabilt och välutvecklat bolag som fallit stort under en tid brukar kunna återhämta sig och stiga efter ett tag, då är det vettigt att köpa då aktien helt enkelt är billig.

Tillgångar som brukar stiga i värde vid oroliga tider

Det finns ett antal tillgångar som faktiskt brukar öka i värde vid oroliga tider, tillgångar som i synnerhet guld och andra typer av ädelmetaller, fastigheter, skog brukar kunna få ett uppsving vid fallande börs, Tillgångar som man helt enkelt kan ta på och där det finns ett substansvärde får ett större värde. Detta eftersom folk måste stoppa in sina pengar i andra tillgångslag.

Låna ut pengar till företag

Att låna ut pengar till företag är ett sätt att kunna få bra ränta på sina pengar. Det finns plattformar på internet där man kan låna ut pengar till svenska företag och få upp mot 5-12% i årlig avkastning.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

De största fördelar med att handla binära optioner online
Finansiera begagnad bil
NIX-registret
Bastuspecialisten Ragnar Frunck Aktiebolag
Kan man spara pengar med den bästa matkassen?