Du är inte inloggad.

Artikel

Investera smart och slipp köpa på kredit

Allt fler svenskar handlar konsumtionsvaror och produkter på kredit eller genom att ta snabba privatlån. Aldrig någonsin i historien har privatpersoner varit så belånade som de är nu, vilket faktiskt kan vara farligt. Dels för den egna privata ekonomin såklart, men även för samhället och den nationella ekonomin i stort. 


Det som på senare tid har skett, är att man inte bara lånar till kapitalvaror såsom bostad och bil, utan även till mindre saker som tv, mobiler och ja till och med lyxkonsumtion som dyra middagar och resor. Denna privata belåning kan som sagt leda till allvarliga ekonomiska konsekvenser vid de fall man blir förhindrad att kunna betala tillbaka. Att inte kunna betala tillbaka lån är vanligt, det krävs inte mycket för att man skall få en ekonomisk kris av något slag. Det kan räcka med att du blir sjukskriven, blir av med jobbet eller får en oväntad utgift.


Ett gott råd för att helt enkelt slippa kunna ta onödiga krediter och lån är att investera sina pengar smart och få ut en bra avkastning som kan ge dig den tjänst eller produkt du önskar. Har man bara lite is i magen och väntar några månader så kan man ofta spara ihop till sin konsumtion genom ett smart agerande. 


Att investera i aktier och fonder är ett bra sätt att kunna få råd med det man senare vill inhandla. Det tar såklart lite tid och du kanske får vänta några månader eller något år för att kunna köpa det du vill men du är helt skuldfri!

 

Om man nu verkligen måste låna pengar så skall det vara ett lån som man anser som rimligt att man kan betala tillbaka. Låna därav aldrig mer penga än du verkligen behöver, och låna ej till lyxkonsumtion.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Investeringar vid oroliga tider på börsen
Hur man tjänar pengar på nätet
Starta eget på nätet
Revision – Så väljer du rätt revisor
Hitta billigast möjliga inkomstförsäkring