Du är inte inloggad.

Artikel

Investeringar vid oroliga tider på börsen

I oroligare tider brukar många investerare se över sitt innehav för att inte inneha allt för mycket kapital inom aktiesystemet eller i fonder kopplade till aktiemarknaden. Detta är ett sätt att allokera sitt innehav för att säkra kapitalet. Genom att till exempel finna andra investeringsmöjligheter som ligger längre från börsen skyddar man sina pengar. Det kan handla om investeringar i guld och andra råvaror som silver, olja eller renta av vete. Investeringar sker även i nya typer av bolag som expanderar på ännu små marknader, dessa bolag kan öka även under lågkonjunkturer.


En investerings typ som gjort sig allt mer populär de senaste åren är att investera i hemsidor som genererar passiva inkomster och en återkommande avkastning. Hemsidor av denna typen är fortfarande mycket billiga att köpa och man kan med enkelhet inköpa en hemsida som innehar 100000 i årsomsättning för ungefär samma pris! Du kan genom detta relativt enkelt tjäna pengar på internet. Detta gör investeringen till en mycket attraktiv möjlighet för att enkelt få avkastning. Genom att köpa och äga en hemsida i ett enda år kan du utan större riskt uppnå 100% avkastning! Priset på denna typ av webbsajter väntas dock öka.


En annan investeringsform som blivit populär när det blir oroligt i konjunkturen är skogsfastigheter såväl i sverige som utomlands. Fler inser möjligheterna och tillgången i att äga reala tillgångar då börserna faller. 


För den som vill skydda sina sparpengar under en stundande lågkonjunktu kan det även vara värt att titta på att överföra kapital till räntefonder och tryggare alternativ. Dessa investeringar ger dock mindre avkastning över tid men kan vara vettiga vid orolig börs.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Gör löpande bokföring
Hjälp med att starta eget
Hyr ut din bil privat
Låna utan UC
Tips till dig som letar billigt mobilabonnemang