Du är inte inloggad.

Artikel

Isdubbar

Det är få saker i livet som slår känslan när man ger sig ut på isen med vänner! Visst kan vinterhalvåret vara tufft i Sverige, men genom att åka långfärdsskridskor tar man tillvara på vintern på bästa möjliga sätt!

Vad ska man då tänka på när man ger sig ut? Det finns såklart en hel del att ha i åtanke och det gäller allt från utrustning till kläder och matsäck. Sedan skadar se såklart inte att man har med sig ett sällskap man kan lite på när det blåser och som man kan ha trevligt med!

Förutom bra kläder och sällskap bör man till exempel tänka på att ha med sig isdubbar. De gör dig trygg på isen och kan vara livsräddande när olyckan är framme och du faller genom isen. Kylan i vattnet kan lätt förlama en och det är viktigt att ha koll på hur man tar sig upp ur vaken om man olyckligt lyckas hamna i den.

När det gäller kläderna finns det lite olika skolor och det viktigaste är att hålla sig varm och torr. Att jobba enligt principen lager-på-lager är oftast en bra idé. På så sätt håller du dig både torr och varm och det brukar dessutom kännas skönt mot kroppen. Det är viktigt att känna sig bekväm då det kan ta ett tag att komma in i värmen sedan.

Det är även klokt att ha med sig stor mängd näring och dryck ut på isen då man förbränner en hel del när man skrider fram. Energidepåerna bör fyllas på med jämna mellanrum och vissa tycker att just kaffepauserna är det trevligaste med turerna!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fyra tips på presenter till alla-hjärtans-dag
Nu är det utomhustid
Maskerad är kul, i alla åldrar
Störst chans att vinna på sällskapsspel
Utan hjälp med barnpassning kan vardagen bli onödigt tung