Du är inte inloggad.

Artikel

Ivestera i P2P lån

Investera i P2P lån. http://snabbpengar.se/investera

Har du kapital över men tycker att bankernas inlåningsränta är för låg? Letar du efter alternativa sparformer eller investeringsmöjligheter? Då kanske P2P lån kan vara något för dig! Det finns flera peer to peer marknadsplatformar ute på den svenska marknaden idag som utmanar bankerna. De kapar av banken som mellnhand och låter istället privatpersoner låna eller investera pengar sinsemellan varandra. Peer to peer kommer från det engelska ordet jämlike och används inom flera p2p innovationer idag. Air BnB, Couchsurfing, fildelning av film och musik och p2p lån är några exempel på p2p plattformar.

I ett p2p nätverk är alla jämlikar. När det kommer till p2p lån kan endera privatperon agera som låntagare, långivare, investerare eller bägge och. P2p marknadsplatserna erbjuder en högre avkastning än bankerna vars ränta legat nära ingenting den senare tiden. Vissa p2p marknadsplatser erbjuder sina investerare upp till 8 - 10% avkastning på sina investerade pengar. Alltså fungerar en privatperson som långivare till en annan privatperson och kan tjäna pengar på att den privata låntagaren betalar sin ränta och amorteringar till denne.

Detta är något som endast bankerna kunde njuta av tidigare, men tiderna förändras. Nu kan alltså vanliga privatpersoner tjäna pengar på ränta. När du valt att investera i p2p lån kan du även välja att få pengar varje månad eller att återinvestera din vinst för att skapa en så kallad ränta på ränta effekt. Du skapar ett autoinvest konto hos en av p2p marknadsplatserna och kan börja att investera, p2p. Om du tycker att detta låter intressant rekommenderar vi att du följer länken högst upp för att komma igång.

Ett par exempel på p2p marknadsplatser är Lendify och Sparlån. De utmanar bankerna och förmedlar privatlån mellan privatpersoner, utan inblandning från bankerna. Att investera i p2p lån innebär inte bara att du får ta del av alla fördelar och pengar. Du står dessutom för risktagandet när du väljer att låna ut pengar till andra privatpersoner. Om du väljer att investera sprids dock dina utlånade pengar ut i 20st olika lån för att minska kapitalförluster. Detta för att skydda den som valt att investera, och dennes pengar.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Spara pengar med kontantkort
Jämför snabblån
How it’s possible to get the loan at instantly
NeoBux Guide
Spara pengar på att byta bredband