Du är inte inloggad.

Artikel

Jägare, Fiskare och Utrustning

Även om det snöar just idag så är det de facto så att våren och sommaren snart är här. Förmodligen är vi många som längtar efter skönare väder och långa dagar utomhus i skog och mark. Oavsett om du är jägare, fiskare, hundägare, orienterare, joggare, vandrare, scout eller på andra sätt intresserad av friluftsliv och att vara ute i naturen så är det viktigt att ha en bra utrustning och rätt kläder på sig när man är ute hela dagar i olika typer av väder.

Personligen har jag många år av aktivt friluftsliv i ryggen. Periodvis har det handlat om fiske kombinerat med scouting, andra perioder har jag följt med några av mina vänner som är praktiserande jägare och haft koll på deras utrustning när de varit ute på jakt. En sak jag funnit är att oavsett vilken typ av aktiviteter man håller på med ute i naturen så är utrustningen ungefär av samma typ. Jägarens jägarutrustning och fiskarens fiskarutrustning - om man bortser från detaljerna som jaktvapen och ammunition vs fiskespö och draglåda. Jaktkläder är till exempel väldigt lika de kläder som fiskare och militärer har på sig utomhus - helt enkelt för att naturen ställer ungefär samma krav på jaktutrustning som fiskeutrustning. Kläderna ska tåla hårda tag, vara slittåliga, dragfasta och skydda bäraren från väder och vind. Med bra jaktkläder som en del av din jaktutrustning är du rustad även för andra aktivieter som fiske och hajking.

En bra jaktryggsäck eller annan typ av ryggsäck är också en vital del av en seriös jaktutrustning eller scoututrustning. En bra ryggsäck för jakt eller camping har kraftiga avbärare på axlar, över bröstet och över midjan som får ner tyngden på höfter och ben. På en bra jaktryggsäck eller scoutryggsäck kan du fästa ditt jaktvapen, fiskespö, tält och andra viktiga fiske- scout eller jakttillbehör så att du slipper bära så mycket med dina armar. Om du vill vara redo för en helt ny säsong med massor av jakt, fiske och annat friluftstid är det hög tid att se över din utrustning redan idag. Kanske behöver du köpa lite ny jaktutrustning på nätet? Kolla då in Jägarbutiken.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Cykla mer i sommar på en bra cykel
Ja må du leva
Onlinedating – del av en historisk utveckling
Fotograf i Stockholm på proffsnivå
Hur stor chans har man mot ett casino?