Du är inte inloggad.

Artikel

Jämför Lån

De allra flesta personer kommer någon gång till stadiet där de behöver låna en större summa pengar, t. ex. för att upprätta sitt boende. Idag är dessutom bostadsbristen i städerna är stor och lösningen blir ofta att ta ett bolån för att köpa sin lägenhet.

Det kan också handla om att du behöver en bil till familjen, eller att alla lån är betalade och du och din familj bestämmer er för att ni vill köpa en båt, eller mindre privata konsumtionslån. Oavsett vad du ska investera i finns det lån för dig.

Det är nu du har kommit till punkten då du jämför lån. För det första så behöver du ta hänsyn till din egen ekonomiska situation. Har du en fast anställning med hög inkomst? Grattis, då kan du gå till de stora bankerna som har höga krav med lägre räntor. Men det är viktigt att förstå att man måste absolut inte vara en höginkomsttagare för att ta ett lån. Även om du har låg inkomst och betalningsanmärkningar kan du hitta banker som kommer bevilja dig lån.

Här kommer den andra faktorn in när man ska jämföra lån och det är nämligen räntan. Det är alltså lika viktigt att jämföra räntan som att jämföra lånet. Detta är särskilt viktigt för dig som tar ett lån på en mindre bank som har färre krav på dig som låntagare eftersom de lånen ofta har en högre ränta. Så när du har jämfört lån och jämfört ränta och hittat det billigaste lånet är det dags att ansöka. Och när du fått ditt lån är det enda du behöver tänka på i vilken takt du ska betala av lånet. Här är det återigen viktigt att du tar hänsyn till din egen ekonomi så du inte får för stora månadsutgifter även om det känns trist att ha ett lån hängade för länge.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att försäkra sitt fordon
Hitta billigast möjliga inkomstförsäkring
Storbritanniens EU-förhandlingar
Låna pengar utan UC med BankID
Konsten att hitta de billiga lånen