Du är inte inloggad.

Artikel

Kan du byta ut bilen mot cykel?

Det är ju i ropet att försöka leva klimatsmart eller i varje fall att minska på utsläpp av gifter i vår omgivning. Du kanske har lekt med tanken, men är det verkligen möjligt att byta ut bilen mot cykel? Det är ju stor skillnad på det skydd du får mot väder och vind för att inte tala om vad du kan ta med dig.

Cykla med packning och passagerare

Om vi börjar med att se på en så enkel sak som att du måste ha saker och folk med dig då du ger dig av från ditt hem så går det att ordna med detta. En vanlig damcykel har kanske inte rum för passagerare mer än på pakethållare och på stol över styre. Men om du kopplar en cykelvagn till cykeln så får du med dig minst två små eller packning.

Ett barn kan sitta i barnstol på cykeln och så kan du ha packning i vagnen. Eller så har du packningen i cykelkorg och på pakethållaren. Det går ju också att välja en större cykel med låda framtill. Då får du plats med mycket mer.

När det regnar utomhus

Soliga dagar kanske du tänker att det är helt okej att cykla istället för att använda en bil. Men vad händer när regnet öser ner? Det blir trots allt ganska många nederbördsdagar i Sverige. Då är det kanske inte så kul att vara ute och trampa.

Nu kan du förstås använda dig av regnställ. De som sitter i cykelvagnen blir inte blöta. Inte heller packning som finns där. Det går att cykla i regn och även i snö. Frågan är hur motiverad du är för att göra detta.

Om det känns svårt att använda cykel då det regnar eller är kallt ute kanske du ska satsa på en kompromiss. Låt bilen stå när solen skiner och använd den mindre. Då är du ju en bra bit på väg mot ditt mål om att byta ut bilen mot cykel!

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Lista på några roliga kortspel som vi kan spela på semestern
Isabella vill 650 - standby tält
Unikt tillfälle att köpa elcykel med elfordonspremien
4 bilvårdstips du i Göteborg inte kan köra utan
Nya husvagnar Höganäs