Du är inte inloggad.

Artikel

Kortspel för två

Sommaren är äntligen här och kortspelens högsäsong har börjat. Sökningnarna på google om kortspelsregler samt kortspel för två har femdubblas jämfört med siffror från vinter, vår och höstmånaderna. De mest populära spelen är Vändtia, Hej Knekt och Skitgubbe men det finns även en hel del nya spel som sprider sig över landet. Klassiker som Plump, Tjogoett och Finns i sjön spelas även regelbundet i semestertider.

Problemet med att spela kort är att det kan vara svårt att komma ihåg reglerna för spelet. Antingen så sviker minnet eller så kommer alla ihåg olika regler. Jag hittade en sida som har regler för de flesta kortspel på ett och samma ställe. Jag gillar hur de tydligt har skrivit sina spelregler samt hur de med humor har valt passande bilder till alla spel. Det finns en hel del liknande sidor om man söker på google, dock så är de flesta väldigt utdaterade och inte alls användarvänliga.

Det bästa med http://kortspelonline.se/ är att deras sida funkar jättebra även via mobilen eller surfplattan. De har en enkel sökfunktion och du kan själv betygsätta de spel som du provar på. De har en mycket stor databas av olika spelregler och den uppdateras ständigt med nya variationer av gamla spel samt nya fräsha spelflugor. Du kan filtrera spelreglerna beroende på om du söker kortspel för två, tre eller fyra spelare(eller fler) och allt står givetvis på svenska.

För den som gillar kortspelshistoria så har kortspelonline.se alltid en inledning på varje spelregel där de berättar lite kort om spelets historia samt annat kul eller intressant som man kan tänka sig.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Barnspel som är för vuxna och för barn
Kalastillbehör med Justin Bieber
Viktigt med kalastillbehör på kalas
Spel i olika former
Upplevelser i Göteborg