Du är inte inloggad.

Artikel

Låna 1000

Låna 1000

Låna 1000 kr snabbt och enkelt med ett smslån, men har du tänkt över riskerna? Många smslångivare lockar med så kallade gratislån och räntefria lån när du ska ta din första kredit. Men är det helt säkert? Ifall du håller dig till avtalet är det faktiskt så bra så det låter. Låna 1000 kr i trettio dagar och slipp helt ränta och avgifter. Men, dessa lån är utvecklade för att locka nya låntagare och personer som tagit krediter en gång har en tendens att låna fler gånger. Ta aldrig ett lån i onödan utan var alltid ansvarsfull i ditt låntagande.

Smslån har fått mycket kritik för att locka personer till impulsköp. Min rekommendation är att du sover på saken en natt innan du beslutar dig för att ta denna typ av lån. Man ska inte handla på impuls, och ett låntagande är ett beslut för bör vara väl igenomtänkt. Du kan läsa igenom villkoren på hemsidorna och det är något du bör göra grundligt.

Var väl medveten om att dessa marknadsföringsknep och var alltid noga med att läsa villkoren extra noga. Dessa typer av lån är ofta förknippade med väldigt höga räntor om du behöver flytta förfallodatumet. om du behöver skjuta upp förfallodagen räknas det som att du brutit mot låneavtalet och du tvingas betala full ränta från dag ett. Den effektiva räntan på dessa lån är ofta extremt hög, oftast flera hundra procent. 

Smslån kan vara en bra lösning om du behöver pengar akut och ömnar att betala tillbaka dem snabbt. det är dock inte någon lösning på ekonomiska svårigheter. Du behöver vara väl underförstådd om att vissa långivare räknar kallt med att en viss andel låntagare inte kommer betala innan förfallodagen och det går inte sticka under stolen med att de tjänar stora summor pengar när folk skjuter på sina förfallodagar. Ibland tas även avgifter ut vid förseningar.

Om du är ansvarstagande i dina ekonomiska åtaganden kan dock smslån vara en lösning på ett akut problem. Om du har skulder hos Kronofogden är det ingen idé att ansöka om en kredit, du kommer inte bli beviljad. Det finns sms lån utan kreditprövning hos UC men det görs alltid en kreditbedömning innan ett lån beviljas. Många smslångivare använder sig av alternativa upplysningsföretag när de gör sin kredibedömning. Creditsafe och Bisnode är exempel som många företag så som Meddelandelån, Ferratum och Vivus använder sig av.

Tänk på att smslån har väldigt korta löptider och det finns någon som helst tvekan om ifall du kommer kunna betala tillbaka pengarna så snabbt bör du tänka till en extra gång innan du tar steget.

Du signerar på ett tryggt och smidigt sätt din låneansökan med hjälp av ett BankID. BankID är det bästa och säkraste sättet att legitimera sig online och om du inte redan har ett BankID rekommenderar jag att du skaffar ett via din internetbank. Annars kan du kontakta din bank så hjälper de dig att komma igång. 

Det finns vissa långivare på den svenska lånemarknaden som låter dig låna utan BankID. Då krävs det oftast att du signerar och returnerar ett brev med din signatur och fotokopior på din fysiska legitimation. ID, pass eller körkort. Om du följer länkarna i artikeln kan du lära dig mer om smslån och vad det innebär att ta ett sådant.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Billån utan kontantinsats
Hur du ska utvärdera programvaran för CRM demo innan du köper
Smslån för en resa
Forex sparkonto - ett bra alternativ för dina sparpengar
3 Tips för en starkare budget