Du är inte inloggad.

Artikel

Låna mindre belopp

 

Att vara beredd på en oförutsedd kostnad är inte lätt, nästan omöjligt om man inte har ett sparkonto som man sparat lite pengar på ifall något skulle gå sönder eller att man får en räkning man inte var beredd på.

Vissa månader har man mer pengar än andra, så är det för väldigt många och ibland räcker inte pengarna till och många tänker givetvis direkt på att man måste gå till banken och förklara sin situation för banktjänstamannen för att överhuvudtaget ha en möjlighet till att låna pengar. Men det är inte ett måste.

För några år sedan kom snabblån och smslån till Sverige. Ett lån som man enkelt och snabbt kan ta via sin telefon eller dator utan att behöva förklara vad man ska med pengarna till. Dessa lån är inga större lån utan brukar vara på mellan 3000 till 8000 kr och betalas ut relativt snabbt.

I början räckte det med ett sms och så hade man pengarna på sitt konto inom 10 minuter men alt efter att tiden gått så har regler och lagar ändrats så nu krävs det lite mer av lånegivarna som blivit lite mer seriösa. Vid en låneansökan kollar lånegivaren upp den sökande innan pengar betalas ut. Och en del lånegivare godkänner inte att man har en betalningsanmärkning men många lånegivare lånar ut pengar trots det.

Då det är låga lånebelopp anses det vara ganska ofarligt att godkänna snabblån till dom som har en eller flera betalningsanmärkningar. Vill man låna lite större belopp trots att man har betalningsanmärkningar så är det svårt att få ett lån via den vanliga banken och även här finns det alternativ. Hos vissa lånegivare kan man låna upp till 350 000 kr utan någon större säkerhet.

Men som vanligt så gäller det att betala tillbaka de pengar man har lånat och om man tittar på smslån är brukar återbetalningstiden ligga på 15-30 dagar men kan variera beroende vilket belopp man lånar. Lånar man 5000 kr – 10 000 kr så brukar återbetalningstiden ligga på 60-90 dagar.

Mer information finner ni på www.gendo.se där ni även kan jämföra olika lånegivare på ett enkelt sätt.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Wise Consulting
Funderar du på att starta eget företag?
Sälja Bismark kedja
Fakturaköp – Ett effektivt verktyg för tillväxt
Att tänka på när du säljer din bil