Du är inte inloggad.

Artikel

Låna snabbt, smslånens genomslag!

Är du i behov av att få låna pengar som snabbt når ditt konto? Då är smslån via phoneloans.se något för dig! Dessa lån erbjuder dig en möjlighet att få tillgång till dina lånade pengar snabbare än via någon annan låneform och det ställs inga större krav på din ekonomi som det ofta gör vid andra typer av lån. Skriverierna kring smslån har varit splittrade och det beskrivs många för- och nackdelar med dessa lån. För att klara upp hur ett smslån går till och vad som är dess mest karaktäristiska drag följer nedan en kort beskrivning av hur smslån går till i praktiken. Under rubriken ”Innan du lånar” har vi samlat information om vad du som lånetagare skall tänka på innan du tar ett lån.

Hur gör du för att ta ett smslån och är det till för alla?
Smslånens populäritet kan lätt återkopplas till dess lätt tillgänglighet. Aldrig tidigare har man kunnat låna en mindre summa pengar så enkelt som nu. Vid smslån gäller precis som vid privatlån att du kan få ett lån helt utan säkerhet. När du bestämt dig för vilket smslån som passar dig bäst skickar du bara iväg ett sms med dina uppgifter för att få din låneförfrågan behandlad. Du får din förfrågan behandlad snabbt och kan få pengarna på kontot samma dag. Idag väljer många att ta sina smslån via internet då många aktörer säljer samma lån på sin hemsida som via sms, namnet smslån återstår dock oavsett hur du tar ditt lån. Eftersom smslån är en typ av mikrolån erbjuds man att låna en mindre summa pengar. Denna brukar ligga någonstans mellan 1 000 – 5 000 :- . Karaktäristiskt för smslån är att din återbetalningstid eller löptid ligger på 30 dagar. Avgifterna för lånet är fasta och kommer därför inte att påverkas av när du betalar tillbaka ditt lån inom de avtalade 30 dagarna.

Innan du lånar
Vad gäller försiktighet med smslån kan konstateras att det som vid alla obetalda lån kan tillkomma tråkiga avgifter vilka gör att lånet blir dyrare än förväntat. Därför är det särskilt viktigt att komma ihåg att även om beloppet är av mindre betydelse än t.ex. ett bostadslån är det lika viktigt att betala tillbaka i tid. Oavsett lånets omfattning och löptid är det lånetagaren själv som ansvarar för att lånet betalas inom den avtalade tiden. Om man av någon anleding skulle missa att betala tillbaka i tid får man naturligtvis en påminnelse hemskickad. Betalas inte heller denna riskerar man att få ett krav från inkasso.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Internet gör det lättare att låna pengar
Att jämföra mobilabonnemang
Nya utmaningar med nästa affiliate site
Samla lån
Börja trada på rätt sätt!