Du är inte inloggad.

Artikel

Leasa bil privat

Att leasa en bil privat genom så kallad privatleasing har blivit allt vanligare nu även i Sverige. Tidigare var det i princip bara företag och vissa tjänstemän som leasade bilar på den svenska marknaden, men nu sker ett skifte med detta. Allt fler privatpersoner väljer faktiskt att leasa sin bil privat. Att leasa bil privat är både enkelt och tryggt. Genom att leasa en bil kan man ständigt köra nya moderna bilar utan att behöva äga dem med allt vad det innebär.

Främsta fördelen med privatleasing är att man slipper ligga ute med stora pengar för att köpa bilen kontant och du slipper även ta ett lån för att finansiera bilen. Med privatleasing blir det i princip som att du hyr bilen till en förutbestämt kostnad i ett förutbestämt antal månader. När din hyresperiod är slut kan du enkelt byta bil till en nyare och modernare och fortsätta leasa. Detta har tidigare varit mycket populärt i europa och USA men inte riktigt slagit igenom i sverige förens för ett antal år sedan. främst är de de dyra priserna för nya bilar som triggat detta. Vanligt folk har helt enkelt inte råd att köpa en ny bil eller råd att låna till bilen. Ett enkelt sätt är då att leasa bilen i stället.

Leasing ger dig även fördelar som att du slipper hantera service, besiktning, och tänka på andrahandsvärdet med mera. Att leasa en bil kan underlätta för dig som inte är så van med bilar eller för dig som bara gillar att köra och inte att behöva ta hand om bilen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att välja en revisor
Nybörjarguide till aktiehandel
Advokat i Helsingborg
Löneoutsourcing gör att personalen alltid får rätt lön
Håll ordning på din privatekonomi genom en budget