Du är inte inloggad.

Artikel

Lista på några roliga kortspel som vi kan spela på semestern

Här är en lista på några roliga kortspel som ni kan spela under semestern. Dessa spel är lätta att lära sig och kan spelas med en vanlig kortlek:
 
Kille:
Kille är ett svenskt kortspel som spelas med en speciallek om 42 kort. Spelet går ut på att vinna stick och kan spelas av 2-6 personer.
 
Skitgubbe:
Skitgubbe är ett snabbt och spännande spel för 2-6 spelare. Målet är att bli av med alla sina kort genom att matcha dem med korten på bordet.
 
Hjärter:
Hjärter är ett klassiskt sticktagningsspel för 4 spelare, där målet är att undvika att ta stick med hjärterkort och spader dam.
 
Gin Rummy:
Gin Rummy är ett populärt kortspel för två spelare, där målet är att bilda kombinationer av kort (grupper och sekvenser) och bli av med döda kort så snabbt som möjligt.
 
UNO:
UNO är ett klassiskt kortspel som spelas med en speciallek. Spelet går ut på att bli av med alla sina kort genom att matcha färg eller nummer med det översta kortet på bordet. UNO kan spelas av 2-10 spelare.
 
Poker:
Poker är ett populärt spel som kan spelas i olika varianter, såsom Texas Hold'em, Omaha och Seven Card Stud. Målet är att ha den bästa handen eller att bluffa och få motståndarna att lägga sig.
 
Blackjack:
Blackjack är ett klassiskt kasinospel där målet är att få en hand med ett värde så nära 21 som möjligt utan att gå över. Det kan spelas med en eller flera spelare mot en bank (dealern).
 
Fyrmanswhist:
Fyrmanswhist är en variant av det klassiska spelet Whist, där fyra spelare delas upp i två lag och försöker vinna stick för att samla poäng.
 
Vändåtta:
Vändåtta är ett enkelt och roligt spel för 2-7 spelare, där målet är att bli av med alla sina kort genom att matcha nummer eller färg med det översta kortet på bordet.
 
Canasta:
Canasta är ett roligt och strategiskt kortspel för 2-6 spelare, där målet är att bilda kombinationer av sju kort av samma rang, kallade "canasta".
 
Dessa spel är underhållande och enkla att ta med sig på semestern, eftersom allt du behöver är en kortlek (eller en speciallek för vissa spel som Kille och UNO). Ha så kul och njut av era kortspel under semestern!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Sportbar vasastan
Monty
5 enkla steg till party-planering på proffsnivå
Turism - saker att göra
Spela det klassiska ölspelet