Du är inte inloggad.

Artikel

Lokal sökmarknadsföring

Sökmotoroptimering är numera ett välkänt begrepp och något som väldigt många företagare jobbat med på ett eller annat sätt. Kollar man på lokal nivå så är det nog dock inte lika utbrett bland mindre, lokala företag att arbeta med sökmotoroptimering. Nu efter att Google dragit ner på utrymmet för Google places från 7 positioner till 3 så kommer jobbet med lokal sökmotoroptimering bli än viktigare för många för att inte tappa trafik. Är man t.ex. ett företag i Göteborg som säljer tjänster inom sökmotoroptimering så är det naturligtvis så att man vill bli hittad på Google när potentiella kunder söker på ”Sökmotoroptimering Göteborg” och ”SEO Göteborg”. För att synas bra på dessa sökningar kan man antingen välja att jobba med lokal sökmotoroptimering (SEO) för att på sikt hamna högt upp i den organiska listan eller så väljer man att köpa annonser via Adwords.

Fördelen med Adwords är att du direkt kan komma högt upp och synas när folk söker efter dina produkter och tjänster. Finns många funktioner som gör att det är ett bra verktyg när man vill jobba lokalt. Du kan t.ex. ställa in att dina annonser bara skall synas när folk i din egen kommun söker. Eller i ditt eget län. Här finns väldigt många olika valmöjligheter för att kunna begränsa visningen av annonserna på ett bra sätt. Jobbar man fram en bra strategi för detta så säkerställer man att annonserna endast visas för de som verkligen är potentiella kunder. Nackdelen med Adwords är ju givetvis att en besökare kostar pengar. Varje gång som någon klickar in på din annons så kostar det en slant. Har du jobbat bra med ditt Adwordskonto så är det dock förhoppningsvis ändå värt det.

Vill man synas högt upp på den organiska listan så gäller det att se till att Google förstår vad din webbplats handlar om. Google behöver förstå vilka produkter eller tjänster som du tillhandahåller och även förstå var du finns geografiskt om du vill synas på en sökning med ditt viktigaste sökord + ortnamn.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tjäna snabba pengar på Internet är ingen konst
CBS går med i Youtubes streaming tv
Artikelkatalog – mer än bara rik på fakta
Sökmotoroptimering billigaste marknadsföringen
Ett enkelt sätt att tjäna pengar på