Du är inte inloggad.

Artikel

Magdansuppträdande bland flyttkartonger och skärgårdsöar

Denna helg har fyllts med mycket magdans vilket har varit otroligt roligt men också slitsamt. I fredags uppträdde jag på en födelsedagsfest i Flemingsberg. Personen som bokade mig har anlitat mig tidigare och jag tar det alltid som en komplimang när jag får fortsatt förtroende att dansa och underhålla på hans fester. Födelsedagsbarnet sa till och med att min magdansshow var den bästa födelsedagspresenten hon någonsin fått, och bättre recension går ju nästan inte att få.

På lördagen hade jag ett av mina mer originella dansjobb jag någonsin haft. Det var en kvinna som flyttade till en ny lägenhet i Stockholm och ville att hennes familj och vänner som hjälpt henne att flytta skulle underhållas med lite orientalisk dans. Det blev en liten kort magdansshow i vardagsrummet bland flyttlådor med en glad och klappvänlig publik. Det är roligt med dehär lite mer ovanliga dansjobben, det är verkligen bara fantasin som begränsar hur vi tänker kring magdansens funktionalitet.

Senare samma kväll hade jag även ett dansjobb på en restaurang på Ljusterö i Stockholms skärgård. Vad jag inte visste när jag bokade jobbet var att Roslagsbanan är avstängd på grund av banarbete och därför ersatts med bussar. Det blev i slutändan en grymt lång och omständig resa. Jag började med pendeltåg, för att byta till tunnelbana, för att byta till buss, och sedan ytterligare en buss, vid buss stationen möttes jag upp med bil för att slutligen åka färja över till ön. Jag fick en restid cirka två och en halv timme (enkel resa) vilket gör att ett dansjobb i Västerås eller Arboga helt plötsligt inte känns så långt bort. Men när jag skulle hem hade jag turen att få skjuts med bil till närmaste tunnelbanestation (en timmes bilresa) som gjorde att jag kom hem en någorlunda anständig tid.

Så idag är jag lite sliten men snart är det dags för träning med Nefertari så det är bara att ladda om, och på måndag börjar de vanliga dansklasserna igen efter sportlovet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Bra semesterväder
Nya husvagnar Höganäs
Sälj bilen redan idag
Ingen vill egentligen ha morotskaka
De nya programledarena för Melodifestivalen 2015