Du är inte inloggad.

Artikel

Monty

Monty har sedan starten 1983 verkat för att göra cykling mer innovativt och säkrare för alla genom kvalitet i design och innovation. Företaget värnar också om den sportsliga sidan av cyklande, då Monty i mångt och mycket är synonymt med cykeltrial som cykeldisciplin.

Monty.se är en onlinebutik som specialiserar sig på cyklar – dess mål har sedan cykelmärkets start varit att göra cyklandet mer lättillgängligt, användarvänligt och roligare för alla målgrupper. Detta visar sig extra tydligt i hur Monty som företag har sitt ursprung – Pere Pi, flerfaldig spansk och katalonsk mästare i motocross, tillverkade 1983 en barnvänligare version av en motocross för sin son Ot Pi, vilket senare mynnade ut i cykeltrial som sport. Pere Pi verkade sedan tidigare som cykeldesigner på Montessa Motorcycles (nu pensionerad), vilket, i kombination med Pere Pis 25 år i motocrossbranschen, är en stor anledning till varför Montys cyklar är hyllade för sin utsökta design, kvalité och anpassade form för både unga och vuxna.

Man kan beskriva cykeltrial som en disciplin som har sina grunder i motocross, och därför är en ”simplare” form av motocross som sport, men som ändå utvecklats till en legitim cykelsport som har deltagare samt tävlingar runtom i världen. Klart är att det är en uthållighetssport som dessutom sätter deltagares problemlösning och motorik på prov. Cykeltrial är också en sport som är på ständig uppgång, med ett intresse från världen som ökar för varje år.

Idag är Monty ett aktat namn runtom i världen bland cykelentusiaster. Sverige är sedan tidigare en av Montys största baser för cykelförsäljning, medan Tyskland och Japan samt ursprungslandet Spanien är de största marknaderna. I övrigt kan Montys cyklar ses i över 30 länder, en siffra som med största sannolikhet kommer öka i takt med märkets och cykelsportens popularitet.

Montys utbud består utav en hel del olika former av cyklar, från vanliga trialcyklar och BMX till elcyklar, handikappcyklar, tandem och fyrhjulingar. Montys sortiment är ett av cykelsveriges största och har ett kvalitetstänk rakt igenom, en tradition som ärvts från spanska moderbolaget. Förutom trialcyklarna är Monty även kända för sina formidabla elcyklar, som förutom sin innovativa design även drivs av miljöklassade, långvariga litiumjonbatterier som kan ta cyklister över 11 mil i räckvidd, eller drygt tre timmar i tidsuppskattning.

Med andra ord, om man som cykelentusiast eller –fantast letar efter en butik eller tillverkare av cyklar som av någon anledning blivit förbisedd, eller om man är nyfiken på att bredda sitt perspektiv av vilka alternativ som finns därute, så är Monty ett bra val på vägen på grund av företagets förespåkande syn på användarvänlighet vid cyklande, sportglada attityd och kvalitetstäta design. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Dyk djupt in i SVT Text TV: En resa till dess mest älskade sidor
Fotograf i Stockholm på proffsnivå
What is better to choose from casino gambling?
Köpa hemmabio (surroundanläggning)
Sportbar vasastan