Du är inte inloggad.

Artikel

Mycket att tjäna på att välja rätt mobilabonnemang

Är mobiltelefonen en naturlig del av din vardag? Använder du din mobiltelefon till mycket mer än att bara ringa och smsa? Är du i tankar på att köpa en ny mobiltelefon? Om du har svarat ja på någon av dessa frågor så har du mycket att tjäna på att vara aktiv inför ditt nästa val av mobilabonnemang. Mobiloperatörer har idag olika erbjudanden som passar olika typer av konsumenter bättre än andra. Vissa mobiloperatörer har i dag mobilabonnemang med ett pristak som låter konsumenter ringa hur mycket dom vill. Andra operatörer har skräddarsytt mobilabonnemang till konsumenter som är mer sällananvändare. Ett annat typ av vanligt erbjudande är att operatören subventionerar en ny mobiltelefon i utbyte mot att konsumenten binder upp sig i ett antal månader till mobilabonnemanget (vanligtvis 24 månader). Mobilabonnemang har nyligen gjort om sin tjänst som ämnar att just hjälpa konsumenter att jämföra mobilabonnemang för att hitta det som passar bäst.

På senare år så har mobilabonnemang med ett fast pristak för samtal, sms och surf sjunkit mycket i pris och är idag väldigt prisvärt för den normale användaren. För några hundra kronor i månaden kan man som konsument få obegränsad användning av mobiltelefonen inom Sverige. Det är dock viktigt att undersöka detaljerna kring abonnemanget, t.ex. hur många samtal och sms som faktiskt ingår. Inkluderad surfmängd och vilka villkor som gäller när denna surfmängd är slut skiljer sig också väldigt mycket mellan olika mobilabonnemang med fast pris.

För de konsumenter som inte är storanvändare av sin mobiltelefon var kontantkort tidigare det bättre alternativet. Idag så har många operatörer introducerat lågpris varianter som inkluderar minuter eller samtal, samt en viss pott med sms. Mobil2 var tidigt ute med att introducera ett lågpris abonnemang som inkluderade 50 minuter gratis varje månad. Därefter kom uppstickaren Hallon och lanserade sitt egna lågpris-alternativ där man för 99 kr i månaden får nästinstill obegränsat med sms och 60 fria samtal.

Det tredje och ofta mest lockande alternativet är att få en ny mobiltelefon i utbyte mot att man binder upp sig i ett antal månader. Priset man betalar under denna tid får oftast användas för att konsumera samtal, sms och surf med mobiltelefonen. Det är dock viktigt att ha i åtanke att i samband med att man binder upp sig välja ett mobilabonnemang som passar hur man som konsument använder mobiltelefonen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tänka på innan du köper en begagnad bil
Vilket smslån är bäst enligt kunderna 2018?
Tjäna extra pengar på att hyra ut
Sälja Bismark kedja
Så bör man använda ett smslån