Du är inte inloggad.

Artikel

Mysiga restauranger i Lund

Det mysiga Lund är betydligt mer än en historisk studentstad. Stannar du över en natt eller två i staden så kan uppleva en enastående kulinarisk matupplevelse och äta både god skånsk mat i form av gås med svartsoppa, ål eller böckling. Dessutom finns en bred variation av internationell mat. Nedan följer ett axplock av vad staden har att erbjuda i restaurangväg. Håll till godo!

Saluhallen

På Mårtenstorget ligger den anrika Saluhallen. Platsen är sedan över 100 år en samlingspunkt för stadens matfantaster. När du går in i hallen kan du därför göra dig redo för en dundrande matresa fylld av delikatesser, samt massa annat skoj!

AF-borgen

Ett av Lunds populäraste fest- och konferenslokaler är AF-borgen. Här får du en fantastisk service och mat tillagad av några av Skånes bästa krögare. AF-borgen härstämmar från 1800-talet och alltid välbesökt tack vare den goda maten. Kontakta Tegnérs Matsalar för mer information.

Grand Hotel

Grand Hotel i Lund erbjuder stadens mest klassiska och eleganta restaurang i den prisbelönta Grands Matsal. Här finns ett stort utbud av världens bästa viner, och en oslagbar kulinarisk upplevelse. Miljön kan knappast vara mer avslappnad än på Grands. Även om det kostar lite mer med en meny så kommer du aldrig glömma det underbara besöket du kommer få utav Tegnérs Matsalar.

Vendels Matrum

I den södra delen av Lund hittar du Vendels Matrum som fått fina recensioner från deras många nöjda matgäster. Restaurangen är specialiserad på lokalproducerad mat med ekologiska råvaror. Det finns en bred meny om du vill ha rätter från flera av världens kök. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kortspel för två
Egen almanacka
Vinsats – det enkla sättet att göra ditt eget vin
Matlagning som företagsaktivitet
Unikt stöldskydd för båtar