Du är inte inloggad.

Artikel

Nätlån allt vanligare bland Svenskar

Nätlån är ett fenomen som har kommit dom senaste 15 åren i Sverige i och med att internet blev populärt. Ett nätlån är kortfattat ett lån som du ska kunna ta över internet, utan att behöva besöka ett bankkontor eller liknande.

<h2>Olika typer av nätlån</h2>

Det finns idag olika typer av nätlån på marknaden som gör att utbudet blir större för dig som konsument. Vill du låna pengar till en ny bil så finns det billån som oftast är inriktade och anpassade för dig som ska köpa bil. Behöver du istället låna pengar snabbt så finns det snabblån som oftast är små belopp mellan 500 kr - 15 000 kr. Du kan även ta ett snabblån hos vissa kreditgivare även fast du har en betalningsanmärkning sedan tidigare.

<h3>Kreditkort blir populärare</h3>

Kreditkort är något som funnits länge i Sverige och såg för första gången ljuset i USA på 50-talet. I Sverige ser vi en trend där fler hushåll skaffar kreditkort för att faktiskt spara pengar istället för att man behöver låna. Detta fenomen uppstår pga att man idag får så pass bra bonusvillkor när man använder sitt kreditkort. Du har oftast en räntefri period på ca 50 dagar och betalar du tillbaka pengarna innan löptiden är slut så kostar krediten dig ingenting. 

<h2>Större lån</h2>

För dig som behöver låna mycket pengar så finns det ett lån som kallas "privatlån". Privatlån är anpassat för dig som har en fast inkomst i dagsläget men som inte har något att pantsätta. Detta kallas "lån utan säkerhet", vilket menas att du ej pantsätter något vid lån. Lånebeloppen brukar variera men du kan låna upp till 400 000 kr hos vissa banker. Banken frågar heller inte vad du ska låna pengar till utan det avgör du helt själv.

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rädda miljön och få pengar över i plånboken med LED
Vad innebär iGaming och dess industri
De största fördelar med att handla binära optioner online
Låna pengar utan UC med BankID
Jämför Lån