Du är inte inloggad.

Artikel

NIX-registret

Häromdagen blev jag uppringd av en telefonförsäljare som var extremt påstridig och vägrade ge sig trots att jag tydligt meddelade att jag inte var intresserad. Han försökte med alla tänkbara medel så som tjat, plötsliga rabatter och premier om jag slog till NU!

Det gick så långt att jag började svära och skrek åt honom att aldrig höra av sig igen. Döm om min förvåning när han tre veckor senare ringde igen! Han hoppades naivt att jag nu hade ändrat mig och plötsligt var intresserad av det han erbjöd. Det var jag självfallet inte och jag var nu om möjligt ännu tydligare med var jag stod.

Är du också trött på att störas av oseriösa telefonförsäljare? Ringer de även dig i tid och otid och vägrar ge sig?

Vad många inte vet är att det finns hjälp att få. Om man går med i NIX-registret måste företagen enligt lag avhålla sig från att ringa just dig. De måste alltså följa detta och kan inte välja att strunta i det.

Ditt nummer registreras då i deras katalog och denna måste företagen se till att följa och uppdatera regelbundet. Det hela är oerhört praktiskt och är helt kostnadsfritt.

Det går även bra att spärra mobilnummer sedan 2013.

Är du själv företagare och intresserad av tjänsten?

Tyvärr går det då inte att lösa då det inte finns någon motsvarande tjänst för företagare. När man tänker efter är det inte så konstigt – många företag kontaktar i sin tur andra företag för att sälja sina tjänster, så det vore lite märkligt om man förbjöd andra att kontakta dem..


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att tänka på vid lån till en bil
Behöver du hjälp med bokföring och redovisning | Expand U
Fördelar med en CRM-demo
Låna utan UC
Investera då börsen faller