Du är inte inloggad.

Artikel

Nytt drömjobb år 2014

Nu är nyårsfirandet över och det är dags att komma tillbaka till vardagen på ett bra sätt. Det är tid för att reflektera över vad du är nöjd med under år 2013 och vad du kan göra bättre under det nya året. Ett årsskifte innebär ett unikt tillfälle att sätta fart på sin karriär eller se till att du skaffar dig ditt drömjobb eller kanske startar ditt eget företag. Här kommer 6 tips om hur du skaffar dig ett nytt drömjobb:  

1. Se tillbaka på det gångna året på ett konstruktivt sätt

Granska dig själv på ett kritiskt sätt och ta analysen av år 2013 som avstamp för att bestämma dig för vad du vill göra annorlunda under år 2014.  

2. Sätt upp mål för år 2014

Var vill du vara när året är slut? Vill du tjäna mer pengar, ha en annan roll professionellt, vill du då ha lärt dig något nytt, vill du jobba mer hemifrån, kommit med i en branschförening, vill du kanske ha ett nytt jobb eller gjort en förändring i din karriär?  

3. Förstärk ditt nätverk ytterligare

Kolla dina namn- och adressuppgifter som du har i ditt register. Ta förnyad kontakt med viktiga kontaktpersoner och skapa nya kontakter på ett målmedvetet och strategiskt sätt.  

4. Prioritera!

Sätt dig ner och gör en bedömning av vad som är viktigt för dig – privat och professionellt. Se till att du ägnar dig åt väsentligheter som tar dig steg för steg mot ditt mål för år 2014.  

5. Stryk det som är negativt och satsa på det positiva

Tänk igenom vad det var som var negativt i det du gjorde under år 2013 och försök eliminera allt det. Satsa på det som du fick energi av och som du känner att det förde dig framåt i din karriär.  

6. Kolla ditt varumärke

Ger dina profiler på Linkedin och Facebook en rättvisande bild av dig och det du står för? Om inte – så har du ett viktigt jobb att göra. Jag önskar dig lycka till med din karriär under år 2014! Holger Wästlund  


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Lån utan UC
Att skaffa nytt jobb är ett jobb
Smslån var farligare förr
SMS Lån bra eller anus?
Kraftig ökning av lån i Sverige