Du är inte inloggad.

Artikel

Olika skönhetsprodukter för fotvård

Fotkräm
En fotkräm är en kräm man masserar in på fötterna och använda dagligen. Det finns olika typer av fotkrämer som kan ha flera funktioner:

·       Fötterna ska bli torra och mjuka så att de inte torkar ut

·       Fötterna ska inte lukta något och motverka svett

·       Krämen motverka klåda eller svampinfektioner

·       Det finns även fotkräm som motverkar förhårdnader och självsprickor på huden

Beroende på vad man har för hudtyp, finns det även olika sorters fotkrämer. Det finns krämer för de med torra fötter som då är lite fetare, och de för normal hud som inte är lika fet. Det finns även fotkrämer som är parfymerade i olika dofter.

Fotfil
En fotfil är precis som det låter: En fil att fila fötterna med. Filen har en sträv yta som är fin med grov, som kan avlägsna förhårdnader på fötter och som gör fötterna mjuka. Bästa resultat får man om man filar fötterna efter att man badat fötterna, dock spelar det ingen roll om fötterna är torra eller fuktiga. Efter att man använt sig av en fotfil är det bra att smörja in fötterna med en passande fotkräm, för att fötterna ska bli mjuka och inte vara lika känsliga.

Fotdeodoranter
En fotdeodorant är i formen av en spray, som fyller syftet att ta bort svettlukten från fötterna och ge fötterna en godare doft. När man använder en fotdeodorant ska fötterna vara torra och rena, och man bör spraya fötterna med några centimeters avstånd. Särskilt noga behöver man spraya mellan tårna och på fotsulan, som är de områden de flesta svettas som mest på. Det finns även andra typer utav deodoranter som man inte sprayer på fötterna, utan som man sprayar på skorna. De fyller samma funktion som en spray man använder på fötterna, så oavsett vilket variant man använder så luktar fötterna godare med en fotdeodorant.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Gå ner i vikt snabbt
Dildons roll i samhället
Ger LCHF näringsbrist?
Hudvård online
Hallonketon och dess hälsofördelar