Du är inte inloggad.

Artikel

Olika sorters bläckpatroner

 

Ska du köpa nya bläckpatroner till din skrivare? Oavsett hur sällan eller sparsamt du använder din skrivare så kommer den dag då bläckpatronerna måste bytas ut. Bläckpatroner är ganska dyra, och därför kan det vara bra att jämföra priser då du ska köpa bläckpatroner. Ofta kan man hitta de billigaste bläckpatronerna på nätet, men se till att du köper bläckpatroner som fungerar bra i just din skrivare.
 
Original bläckpatroner
För att skrivaren ska fungera bra och kunna skriva ut högklassiga dokument och fotografier måste den ha rätt sorts bläckpatroner. För att ta reda på vilka bläckpatroner som passar till din skrivare måste du veta märket och modellen på skrivaren. De flesta skrivare fungerar bäst med bläckpatroner från det egna märket, vilket betyder att man inte kan välja fritt mellan olika märken. Dessa brukar kallas för original bläckpatroner och är de dyraste på marknaden, men å andra sidan vägs priset upp av den goda kvaliteten på utskrifterna.

Kompatibla bläckpatroner
Kompatibla bläckpatroner kommer från andra tillverkare och är ofta billigare än original bläckpatroner. Kom dock ihåg att kontrollera att de går att använda i din skrivare innan du köper sådana. De flesta återförsäljare har en lista där man kan kontrollera vilka skrivarmodeller bläckpatronerna går att använda till.

Falska bläckpatroner
Om man hittar ett erbjudande som verkar för bra för att vara sant, så är det i många fall också det. Är priset på bläckpatroner skrattretande billigt handlar det ofta om dåliga piratkopior som marknadsförs som original. Undvik dessa eftersom kvaliteten brukar vara mycket dålig och de kan i värsta fall förstöra din skrivare.

Begagnade bläckpatroner
Att köpa begagnade bläckpatroner istället för splitternya är både billigt och miljövänligt. Begagnade bläckpatroner är helt enkelt gamla bläckpatroner som återvänds på nytt genom att de rengörs och fylls på med nytt bläck.
 
Klicka här för att läsa mer om bläckpatroner.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur stor chans har man mot ett casino?
Slangbellsskytte en rolig hobby
Bröllopsbubblor till bröllopet
Köpa TV
Onlinespel