Du är inte inloggad.

Artikel

På besök i Amsterdam

 

Har du funderat på att resa till Amsterdam i Nederländerna så har du definitivt gått i bra tankar. Amsterdam är en oerhört vacker stad som har väldigt mycket att erbjuda för såväl äldre som yngre och du hittar garanterat något som tilltalar just dig.

Årstid

Bästa årstiden att besöka Amsterdam är under sommaren då det är som vackrast. Visst går det även att besöka staden under andra årstider men du får ut så mycket mer om du besöker Amsterdam på sommaren. Folket flockas ut längs de vackra kanalerna och alla de mysiga uteserveringarna håller öppet långt in på natten.

Vad gör man?

Du kan göra nästan allt i Amsterdam men mycket beror på vem du är och vad du tycker om att göra. Att bara glida runt är absolut något man kan göra i staden eftersom det är så vackert och man tar sig enkelt fram genom att hyra en cykel. Men det finns också oerhört mycket att se och platser att besöka. Till exempel har vi Anne Franks hus, Heinekien Experience och självklart Coffee shop fenomenet som är väldigt långt från den svenska vardagen. Även om man besöker en coffee shop så behöver man naturligtvis inte testa några droger utan man kan även fika här och bara se på denna spännande miljö.

Kostnadsläget i Amsterdam är ungefär som i Sverige. Nederländerna har precis som stora delar av Europa infört Euron vilket betyder att du måste växla pengar. Det går bra att ta ut pengar direkt från en uttagsautomat eller att betala med kort. Men tar du ut pengar så ska du veta att det oftast tillkommer en avgift på cirka 40 kronor per uttag. Du bör också använda en valutaomvandlare innan du handlar så du vet ungefär hur mycket det kostar.

Läs mer om Amsterdam på Aftonbladet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

How it’s possible to get the loan at instantly
Skaffa en ny bil till företaget
Hur FXGM-handel hjälper affärsmän
Tips om du ska starta eget företag
Att fakturera som privatperson