Du är inte inloggad.

Artikel

Profilprodukters värde

Någonting som länge varit väldigt populärt att använda sig av både av små och stora företag har varit att använda sig av profilprodukter. Inte alla vet vad en profilprodukt är för något. Kortfattat kan man säga att det är oftast en sak som symboliserar ett företag. Någonting som igenkänner företaget. Detta kan vara allt från en t-shirt med ett tryck av företagets logotyp eller en mugg med tryck. Det man brukar säga när det kommer till profilprodukter är att endast din fantasi sätter stopp för var en profilprodukt inte kan vara. Egentligen kan man använda sig av vad som helst om kopplingen går samman. En bil, helikopter, kläder, ja egentligen vad som helst så länge det finns en koppling i form av logotyp eller dylikt.

 

Vad finns det för olika sorters profilprodukter?
Som nämnt tidigare så finns det inga särskilda profilprodukter utan du bestämmer själv vad du vill använda som era profilprodukter. Däremot de vanligaste profilprodukterna är reklampennor, reklamgodis, ritblock och profilkläder.

Vad är en reklampenna?
Du har med stor säkerhet sett en reklampenna innan. Ofta kan man se dem i verkliga butiker som det finns expediter och sådant i. Reklampennorna brukar man kunna hitta i koppar och dylikt. Vanligtvis har dem att tryck på sidan av pennan av t.ex företagets logotyp eller någonting annat som kännetecknar dem. Kanske i form av en text.

Reklamgodis, vad är det för speciellt med det?
Det som utmärker reklamgodis från vanligt godis är att på godispappret finns det en logotyp eller att godisbiten har en särskild form som påminner om det ni säljer. Kanske säljer ni hästsaker, då kan ni ha er godisbit formad som en häst och ingröpt ha ert företagsnamn.

Profilkläder då?
Profilkläder är inte alls lika kända i Sverige som i andra länder detta därför eftersom vi strävar efter en väldig jämnställdhet vilket inte längre skulle acceptera profilkläder som andra länder gör. Somliga tycker detta är lite väl extremt och viss sanning ligger väl i det. Egypterna var de första med att använda sig av profilkläder. Troligen hette det inte så på den tiden men det man kan se likheten med är att de använde sig av utsmyckningar för ledarna och på det viset kunde man lätt känna igen ledaren.

Varför profilprodukter?
Dels är profilprodukter väldigt billigt och sedan är det en säker väg att gå. TV-reklam eller radio-reklam kräver att man vet exakt vilken målgrupp man vill sikta sig mot vilket kanske inte är helt säkert för ett nystartat företag. Det är också väldigt dyrt med TV-reklam. Det kan kosta upp emot nämligen flera hundratusen med TV-reklam medan det kanske kostar bara ett par tusan om du använder dig av profilprodukter. Det är förmodligen detta som skiljer det mesta från dem olika sätten att arbete på. Sedan får man inte glömma bort att det är en långsiktig marknadsföringsväg att välja. Det kommer kanske inte ge jättesnabbt resultat men det långsiktiga kan ibland vara trevligare eftersom kunderna då kan vara lite mer lojala än om det hade vart en 10 sekunders TV-reklam.

Hur vet man vad för produkt man ska välja?
Det enklaste sättet för att välja vad för produkt du ska använda dig av är att välja någonting som symboliserar ert företag. Sedan är det inte dödsnödvändigt att använda en och samma sak för det kan fungera lika bra att använda flera olika saker att använda som profilprodukter. Det är heller inte så hemskt dyrt vilket många företag tycker är positivt eftersom det ibland kan kännas onödigt slänga iväg ett par hundratusen på någonting som varar i kanske bara 10 sekunder, TV-reklam som exempel.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kirrat och Klart
Investera i en ordentlig högtalare
Google en guldgruva
Att anlita advokat
En guide till systematiskt arbetsmiljöarbete