Du är inte inloggad.

Artikel

Roliga aktiviteter när ni måste vara inomhus med barnen

Vad gör man en helg då regnet öser ner och barnen har tråkigt? Du kanske tänker att det är bra för barn att ha tråkigt men det kan bli nog så jobbigt när de hela tiden gnäller om saken. Det finns bra saker att göra hemma som kan underhålla både dig och barnen. Vi tar en titt på några exempel.

Rita och måla

Många barn och vuxna tycker om att rita och måla. Du kan skriva ut målarbilder och sedan är det bara att färglägga. Detta kostar inget extra och är perfekt om det finns skrivare och pennor hemma.

Det går ju också att teckna fritt om det finns ett intresse för detta. Om du vill göra det hela lite mer avancerat kanske ni till och med tar en snabb kurs på en sajt online. Det blir en aktivitet som kan leda till en otroligt stimulerande upplevelse.

Se en utbildande film

Istället för att se en Disney film igen kan du leta upp utbildande dokumentärer på sajter som Youtube. Där finns det spännande filmer som handlar om allt från jordbävningar till lejon. Se filmen tillsammans och prata om vad den handlar om.

Träna tillsammans på vardagsrumsgolvet

Ta tillfället i akt att träna tillsammans. Det kan vara så att för mycket skärmtid kan vara farligt så kör en dans istället. Hoppa upp och ned och gör situps på träningsmatta. Detta är något som barn tycker är kul. Det kommer att bränna en massa energi och då blir det ju mycket lugnare hemma därefter.

Efter träningen kan barnen få leka i badkaret en stund. Därefter är de så trötta att resten av den regniga dagen blir rena rama barnleken!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Barnspel som är för vuxna och för barn
Svenska Polis Filmer
Nya husvagnar Höganäs
Mästarnas mästare
Sommarglädje