Du är inte inloggad.

Artikel

Så får du bäst ränta på ditt billån

Funderar du på att köpa en ny bil men är osäker vilken finansiering du ska välja? I detta inlägg kommer jag dela med mig av mina bästa tips om hur du får den bästa räntan på billån.

Det vanligaste sättet att finansiera ett bilköp är med ett privatlån utan säkerhet, ett så kallat blancolån. Utan säkerhet innebär att du inte behöver pantsätta bilen som säkerhet, vilket ger dig en total frihet inför ditt bilköp. Privatlån har generellt sätt en relativt låg ränta på omkring 4 - 6 % samtidigt som du oftast har möjligheten att välja en flexibel återbetalningstid mellan 1 - 15 år.

Räntan för privatlån sätts generellt sätt alltid individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du måste därmed ansöka om ett lån och genomgå en kreditprövning för att få reda på din personliga ränta. Under kreditprövningen utför de flesta långivare en kreditupplysningar hos Upplysningscentralen (UC) för att kunna fastställa din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga.

Om du tillfrågar ett flertal långivare om lån kommer du även få ett flertal kreditupplysningar hos UC, vilket påverkar din kreditvärdighet negativt. På grund av detta blir det allt vanligare att privatpersoner använder sig av en låneförmedlare som förmedlar privatlån. Låneförmedlare hjälper dig att få den bästa räntan på ditt billån genom att kontakta cirka 25 långivare om låneerbjudanden. Den stora fördelen är att samtliga långivare alltid delar på en enda kreditupplysning hos UC, du behöver därmed inte oroa dig för en försämrad kreditvärdighet.

Att använda sig av en låneförmedlare är helt kostnadsfritt, då låneförmedlaren får provision från långivarna för att förmedla lån. Du har även alltid möjligheten att tacka nej till samtliga låneerbjudanden.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Wise Consulting
Att sälja dina fakturor har aldrig varit enklare
Att jämföra mobilabonnemang
Så får du ett billån med låg ränta
Behöver du hjälp med bokföring och redovisning | Expand U