Du är inte inloggad.

Artikel

Så får du besökarna att känna sig trygga på din hemsida

Se till att de som besöker din webbsida kännar sig trygga. Här följer några tips om detta:

1.      Rekommendationer

Inbjud dina tidigare kunder att recensera din vara eller tjänst. Folk är ofta villiga och generösa med att ge sina rekommendationer. Jag utgår från att din produkt är bra och av hög kvalitet. Om inte - så finns det anledning att göra en ändring. 

Men, skriv aldrig själv rekommendationer för din egen vara eller tjänst. Sådant avslöjas lätt och gör dig direkt till en oseriös affärspartner. Om det leder till att det skrivs negativt om dig och din affärsmoral på nätet så kan det ta lång tid att reparera.

 

2.       Ge garantier

Ge långa garantitider, det lönar sig. Det leder till effektiv och gratis marknadsföring. Det finns många olika sorters garantier: Jag erbjuder för de varor som jag säljer

·        Full returrätt utan villkor eller argumentering inom 30 dagar

·        En form av lägsta prisgaranti

 

3.      Visa tydligt vem som står bakom sajten

Det ska vara lätt att hitta vem som står bakom din hemsida och ditt erbjudande. Jag handlar mycket på nätet men jag gör av princip aldrig affärer med företag som inte visar några personnamn, utan bara anger en boxadress eller en mailadress. Visa gärna ett foto av dig själv och ev. medarbetare.

Ett bra sätt att både skapa förtroende och en långsiktig relation med din kund om du har startat eget företag kan vara att du erbjuder dig att ställa upp med din expertkunskap och svara på kundens frågor.

 

4.      Tala om vad besökaren ska göra

Hjälp kunden att veta vad han eller hon ska göra som nästa steg. Installera en tydlig köpknapp om det handlar om köp av en vara eller tjänst. 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tre olika typer av lån
Vikten av att halvförsäkra bilen
Storbritanniens EU-förhandlingar
Privata lån till företag
Tips till dig som letar billigt mobilabonnemang