Du är inte inloggad.

Artikel

Så får du ett billån med låg ränta

Med tanke på att en ny bil ofta kostar flera hundatusen kronor i Sverige måste de flesta hushålls ta ett lån för att finansiera en del av kostnaden. Den vanligaste låneformen som används i dessa fall är privatlån utan säkerhet, som ofta kallas blancolån. I detta inlägg tänkte vi se över varför privatlån är den populäraste låneformen för billån och vilka alternativ som finns på marknaden i Sverige.

Fördelen med privatlån utan säkrhet är att du slipper använda bilen som säkerhet och du får total frihet inför ditt bilköp, då du inte behöver ha bestämt dig vilke bil du ska köpa innan du får pengarna på kontot. Anledningen till att privatlån är den populäraste låneformen är den låga räntan som sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Du måste därmed ansöka om ett lån innan du får reda på din exakta ränta. Med en god kreditvärdighet och en fast inkomst kan du räkna med en ränta på cirka 4 - 6 %.

Nu för tiden erbjuder samtliga långivare möjligheten att signera låneavtalet direkt med BankID (E-legitimation). Du behöver därmed inte besöka ett bankkontor, istället kan slutföra hela ansökningsprocessen online på långivarens hemsida. Detta innebär att du oftast har pengarna på kontot inom en bankdag efter att ditt lån har beviljats.

Förutom billån utan säkerhet kan man även finansiera sin bil med ett lån utan UC. Fördelen är att du slipper få en kreditupplysning registreras hos UC. Tänk dock på att räntan är mycket högre för dessa typer av lån och ligger oftast i intervallet 35 - 39 %. Ofta tillkommer även avgifter som uppläggningsavgifter och avi-avgifter.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Nytt drömjobb år 2014
Privata lån till företag
Rädda miljön och få pengar över i plånboken med LED
Mässmaterial till låg budget?
Hur får man en bättre strategi för marknadsföring på nätet