Du är inte inloggad.

Artikel

Se upp för dyra snabblån & krediter

Kostsamt att låna på internet

Att låna pengar på internet kan bli kostsamt. Därför är det viktigt att du jämför lån och kreditavtal ordentligt. Speciellt om man inte är vaksam och läser igenom avtalen innan man skriver på och godkänner sin nya kredit. Marknaden för snabblån, smslån och små krediter har exploderat de senaste åren, vilket medför både problem och möjligheter. För den som tillfälligt är i behov av extra pengar i kassan kan det vara bra, då det ofta går att låna pengar billigt vid första tillfället. Om du däremot lånar pengar av för många olika kreditgivare och inte har råd att betala tillbaka kommer det att bli en kostsam affär.

Billiga snabblån

Billiga snabblån kan ibland vara helt gratis. Jämför lånens olika delar innan du väljer kreditgivare – ibland finns det dolda avgifter och snabba återbetalningstider att se upp för. Exempelvis kan vissa långivare vilja ha tillbaka pengarna redan efter 7 eller 14 dagar, och om inte pengarna betalas i tid kommer de att växa kraftigt.

Smslån allt vanligare

Så kallade smslån blir allt vanligare, och handlar helt enkelt om att pengar lånas ut med hjälp av telefoner och datorer. Snabba ansökningar, snabb handläggning och framför allt snabba utbetalningar lockar allt fler att använda denna metod för att lösa vardagens ekonomiska problem. Att noga kontrollera reglerna för ditt lån och jämföra lån kan innebära stora skillnader för dig som konsument – både om du betalar tillbaka snabblånet i tid eller inte. Dra inte på dig de allra sämsta lånen utan att veta vad du ger dig in på.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att fakturera som privatperson
Värdera din bil gratis
Skapa en ekonomisk trygghet
Följ denna stora artikel om hur man kan tjäna pengar online
Spara pengar på att byta bredband